Ryanair od aprila leti iz Sarajeva za Geteborg, London, Charleroi, Memmingen i Milano

0
143
Rezervacija karata u periodu od aprila do oktobra biće dostupna po cijeni od 30 eura

Najveća evropska niskotarifna aviokompanija Ryanair će od aprila iz Sarajeva letjeti na pet novih destinacija (ukupno 20 letova sedmično) i to u Geteborg, London, Charleroi (Belgija), Memmingen i Milano.
Rezervacija karata u periodu od aprila do oktobra bit će dostupna po cijeni od 30 eura, rečeno je na današnjoj pres-konferenciji Ryanaira i Međunarodnog aerodoroma Sarajevo na kojoj je avioprijevoznik predstavio planove za uvođenje letova iz Sarajeva na proljeće sa dvije sedmične linije iz Charleroia, Geteborga, Bergama (Milano) i Memmingena, kao i tri nedjeljne rotacije iz London Stansteda.
“Predugo je Sarajevo bilo pod opsadom skupih avioprijevoznika i to se danas mijenja. Svako od nas iz Ryanaira je presretan što ćemo od aprila početi sa novim rutama”, rekao je direktor aviokompanije Ryanair Jason McGuinness na pres-konferenciji u Sarajevu te najavio i mogućnost otvaranja baze na aerodomu Sarajevo, što bi značilo otvaranje oko 400 radnih mjesta na lokalnom nivou.

Kao rezultat Ryanairovih novih linija, Sarajevo će ponovo biti povezano s Italijom i Belgijom putem direktnih letova, a oba tržišta je prethodno opsluživao Wizz Air prošle godine.
Podsjetimo, Ryanair jedna je od tri aviokomapnije (uz Wizz Air i SunExpress) koja je zadovoljila uslove iz javnog poziva za subvencioniranje letova iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, koji je pokrenula Turistička zajednica Kantona Sarajevo.
Tim povodom, kantonalni premijer Nihad Uk je izrazio zadovoljstvo dolaskom Ryanaira.
“Od proljeća iduće godine, pored ovih pet letova, imaćemo ukupno 10 do 15 novih turističkih destinacija koje će biti povezane sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine”, dodao je premijer Uk.
Nezvanično, aviokompanija SunExpress uvest će letove iz Sarajeva za Izmir i Antaliju u Turskoj, a Wizzair za Abu Dhabi, London i Rim.

Hifa-Oil će snabdijevati gorivom Ryanair

Bh. kompanija Hifa-Oil i Ryanair potpisali su novi ugovor za 2024. godinu. Prema tom ugovoru, Hifa-Oil će snabdijevati jet gorivom Ryanair na sarajevskom aerodromu.