Sajam INTERIO od ove godine uz namjestaj.shop i u online formi

0
584
Sajam INTERIO održat će se od 17. do 20. marta 2022.

On-site i on-line izdanje sajma INTERIO ’22 održat će se od 17. do 20. marta 2022. Godine u sarajevskoj Skenderiji, a okupit će profesionalce, proizvođače, distributere, veletrogovce i sve angažirane u oblasti drvne industrije, proizvodnje namještaja, opreme za unutrašnje i vanjsko uređenje te pratećih djelatnosti.
Predstavnici KJP Centar Skenderija i marketinške agencije Simperfect / platforme namjestaj.shop, s ciljem pružanja kvalitetnije podrške razvoju i unapređenju drvne industrije, proizvodnje namještaja i ostalog za unutrašnje i vanjsko uređenje, potpisali su ugovor o saradnji u organizaciji i realizaciji predstojećeg 38. Međunarodnog sajma namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja te pratećih djelatnosti INTERIO ’22. Dakle, prvi put ove godine realizirat će se i on-line izdanje ovog značajnog sajma.
Tokovi života i poslovanja postepeno se i polagano vraćaju uobičajenim, predpandemijskim. No, potreba za osavremenjivanjem, digitalizacijom i boljom promocijom drvno-prerađivačkog sektora sve je jača i prisutnija.
“Upravo iz ovih razloga ove smo godine odlučili da postavku namještaja uživo u Centru Skenderija, INTERIO ’22 istodobno prati i online postavka. U želji da uvedemo novine i našim izlagačima ponudimo i online izdanje sajma rado smo prihvatili ovu saradnju. Ovako koncipiran INTERIO ’22 bit će odlična prilika poslodavcima drvno-prerađivačkog sektora za novu i jaču promociju ali i uvođenje novih modela poslovanja i umrežavanja”, kaže Damir Petrinić, direktor KJP Centar Skenderija.
Podsjećamo, prethodne je godine održan izuzetno uspješan 1. bh. online sajam namještaja i asesoara za dom te stručna online Konferencija drvnoprerađivačkog sektora: odgovor na izazove u (post)pandemijskom vremenu kao njegov centralni događaj koja je na jednom mjestu okupila učesnike iz privatnog i javnog sektora, važne aktere koji su govorili o mogućnostima unapređenja ovog sektora.
“Ove godine smo u saradnji s organizatorima sajma INTERIO odlučni organizirati obuhvatniji i masovniji sajam te saradnju dodatno ojačati. Cilj nam je otvoriti nove mogućnosti, poslodavcima pružiti nove savremene prilike te krajnjim korisnicima omogućiti jednostavnu i laganu kupovinu namještaja gradeći iskustva koja prate savremene globalne trendove”, naglasila je Samira Avdić, vlasnica agencije Simperfect.