Sajam ‘List’ biće održan 17-19. septembra u gradskom parku u Lukavcu

0
369
Organizacioni odbor sajma List dogovarao aktivnostima na pripremi ovogodišnje manifestacije

Organizacioni odbor 18. sajma turizma i ekologije ‘List’ Lukavac, kako je to ranije objavljeno, uz saglasnost načelnika općine Lukavac Edina Delića i direktora sajma ‘List’ Izeta Nuhanovića, donio je odluku o izmjeni termina održavanja ovog sajma. Prvobitno planirani termin za održavanje sajma 7. maja je zbog pandemije izazvane korona virusom promijenjen i određen je novi termin 17-19. septembar 2020.
Potvrđeno je to na sjednici Organizacionog odbora održanoj u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona.
Na sjednici je razgovarano o do sada provedenim aktivnostima na pripremi ovogodišnjeg sajma ‘List’, a razmatran je i prijedlog sadržaja pratećih manifestacija.
“Tražimo najbolje i najsigurnije načine da i ovaj sajam turizma i ekologije uspješno realizujemo. Poduzet ćemo sve potrebne aktivnosti da zaštitimo izlagače i posjetioce u skladu sa svim mjerama zaštite koje propisuju nadležne institucije. Istovremeno, činimo maksimalne napore da svim našim izlagačima učinimo ugodan boravak u Lukavcu i Tuzlanskom kantonu, da ponudimo odgovarajuće sadržaje, da pošaljemo kvalitetnu poruku, damo doprinos razvoju turizma i jačanju svijesti o značaju ekologije na ovim prostorima. S tim u vezi a u dogovoru sa načelnikom Delićem i direktorom sajma Nuhanovićem, donijeli smo odluku da se sajam iz sportske hale izmjesti u centralno šetalište i park u centru grada Lukavca, sa otvorenim šatorskim prostorima, sadržajnijim izložbenim prostorima i sajamskim programom”, kazao je Aziz Čačković, predsjednik Organizacionog odbora sajma ‘List 2020’.
On je dodao da su informisani da su njihove kolege iz Privredne komore USK odgodili bihaćki sajam EKOBIS za narednu godinu.
Članovi Organizacionog odbora sajma ‘List 2020’ u narednom periodu planiraju ostvariti što više kontakata sa dosadašnjim i potencijalnim izlagačima iz inostranstva, posebno iz susjednih zemalja, i očekuju da će i ove godine sajam sa predznakom turizma i ekologije zadržati međunarodni karakter.