Samsung čisti okean koristeći odbačene ribarske mreže za Galaxy uređaje

0
593
Samsung će ubuduće koristiti plastiku iz priobalnih područja za cjelokupnu novu seriju Galaxy proizvoda

Kombinujući održivost i inovacije, kompanija Samsung Electronicsrazvila je novi materijal, koji plastici iz priobalnih područja daje novi život, jer se koristi za različite Galaxy uređaje. Napravljen od odbačenih ribarskih mreža iz okeana, upotreba ovog materijala označava još jedan korak na putovanju Galaxy za planetu čiji je cilj da ekološki otisak svede na minimum i pomogne u promovisanju održivijih načina života unutar Galaxy zajednice.
Samsung će od sada i ubuduće koristiti plastiku iz priobalnih područja za cjelokupnu novu seriju Galaxy proizvoda koja će biti predstavljena 9. februara na Unpacke ddogađaju. Ovi uređaji predstavljaju njhove stalne napore ka eliminisanju jednokratne plastike i široj upotrebi drugih ekološki prihvatljivih materijala, kao što su reciklirana ambalaža (PCM) i reciklirani papir. Zahvaljujući ovoj transformaciji, budućnost Galaxy tehnologije donosi vodeći dizajn proizvoda i ima bolji utjecaj na životnu sredinu.
Kada pomislite na ‘plastiku iz priobalnih područja’ , vjerovatno zamišljate flašu vode ili plastičnu kesu kako pluta po površini mora. Ali obično ne razmišljamo o jednoj skrivenijoj pretnji – 640.000 tona ribarskih mreža koje se ostave i odbace svake godine. Ove stare mreže ostaju vijekovima u okeanima i odgovorne su za hvatanje i zapetljavanje morskih životinja i narušavanje koralnih grebena i prirodnih staništa, a čak se mogu naći i u izvorima naše hrane i vode. Odbačene ribarske mreže u ogromnoj mjeri narušavaju prirodnu ravnotežu naše životne sredine. Prikupljanje i druga namjena ovih mreža su prvi ključni koraci ka čistim okeanima, kao i očuvanju planete i budućnosti svih nas.
Zahvaljujući svom kreativnom rješenju, korištenjem odbačenih ribarskih mreža koje bi inače postale opasan otpad, Samsung pokazuje kako svi možemo da učinimo ‘više uz manje’ kako bismo sačuvali resurse na planeti.