Samsung Design Studio – online platforma za dizajniranje unikatnog Bespoke frižidera

0
90
Na osnovu platforme Samsung Design Studio korisnici dizajniraju unikatni frižider prema ličnim preferencijama

Kompanija Samsung Electronics i Bespoke frižideri sa svojim inovativnim dizajnom dobitnici su zlatne nagrade na International Forum (iF) Design Award 2020, kao i srebrne nagrade i priznanja Best-in-Show na International Design Excellence Awards (IDEA) 2020. Kada je riječ o dizajnu ovih frižidera, predstavljena je i platforma Samsung Design Studio, u okviru koje korisnici dizajniraju unikatni frižider prema ličnim preferencijama.
Interno istraživanje kompanije Samsung Electronics pokazalo je da 39% evropskih potrošača svoj dom doživljava kao mjesto u okviru kojegizražavaju lični stil, dok 22% korisnika smatra da je dizajn uređaja i namještaja ključni faktor prilikom kupovine – važniji sada nego prije pandemije.
Upravo zbog toga, globalno lansiranje Bespoke frižidera kompanije Samsung Electronics pokrenulo je potpuno novo poglavlje funkcionalnih i pametnih kućnih uređaja. Inovativan dizajn Bespoke frižidera omogućio je personalizaciju boja, materijala i modula za savršeno uklapanje u svaki životni stil, a zahvaljujući svojim naprednim tehnologijama čuvanja namirnica postao je praktičan svakodnevni asistent u kuhinji.
Zbog izuzetno pozitivnih reakcijai odličnog dizajna,Bespoke frižider osvojio je iprestižne nagrade za dizajn – zlatnu nagradu na International Forum (iF) Design Award 2020, kao i srebrnu nagradu te priznanje Best-in-Show na International Design Excellence Awards (IDEA) 2020.
Osim revolucionarnog frižidera, Samsung je kreirao i digitalnu platformu Bespoke Studio.Riječ je o alatu koji omogućava dizajniranje i kupovinu frižidera po mjeri, što znači da svaki korisnik odabirom željenog modela, materijala i boje ima mogućnost da kreira svoj Bespoke frižider sa potpisom. Zahvaljujući ovoj tehnološkoj inovaciji, korisnici putem virtuelnog doživljaja mogu vidjetikoja će kombinacija frižidera najbolje pristajati enterijeru njihove kuhinje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here