Samsung Electronics osvojio brojne nagrade na IDEA 2022

Samsung je osvojio dvije zlatne, pet srebrenih i jednu bronzanu nagradu, kao i 34 titule finalista za inovativna dizajnerska rješenja koja podižu životni stil i iskustvo potrošača

0
363
Zlatna nagrada: Bespoke Jet™, bežični štapni usisavač sa multifunkcionalnom stanicom za čišćenje

Kompanija Samsung Electronics je na 42. godišnjici dodjele nagrada International Design Excellence Awards (IDEA) 2022 osvojila dvije zlatne, pet srebrenih i jednu bronzanu nagradu, te 34 titule finalista za inovativna dizajnerska rješenja koja podižu životni stil i iskustvo potrošača.
IDEA je jedan od najprestižnijih svjetskih programa dodjele nagrada za dizajn koji održava Društvo industrijskih dizajnera Amerike (IDSA), osnovano 1980, kako bi se priznala dostignuća u području industrijskog dizajna. Ove godine IDEA je izabrala pobjednike u 20 kategorija, uključujući Dom, Potrošačku tehnologiju, Digitalnu interakciju i Strategiju dizajna. Ključni kriteriji za ocjenjivanje također uključuju inovaciju dizajna, dobrobit za korisnika, dobrobit za društvo i više.
Dizajn Samsung proizvoda odražava razvijajuće vrijednosti i inovativnu tehnologiju kompanije. Interaktivni, regionalno specifični i napredni dizajni prepoznati su kao progresivni i raznoliki.
“Važno je pružiti optimizirano iskustvo za promjenu potrošačkih vrijednosti i stilova života. Neprestano ćemo nastojati pružiti održiva iskustva s kreativnim inovacijama za naše klijente”, rekao je Jinsoo Kim, izvršni potpredsjednik u Centru za korporativni dizajn u kompaniji Samsung Electronics.
Bespoke je osvojio dva zlata za svoje prilagodljive dizajne i korisnička iskustva koja odgovaraju različitim životnim stilovima.
Bespoke US Kitchen set (Bespoke US Kitchen Package & Bespoke FDR RF8000B), set kućanskih uređaja koji uključuje frižider, električnu peć, mikrovalnu peć i mašinu za suđe, dostupan u Sjevernoj Americi, bio je jedan od dva dobitnika zlatne nagrade. Temeljen na Bespoke filozofiji koja udovoljava željama korisnika, set pruža integrirano dizajnersko iskustvo koje naglašava sklad u kuhinjskom prostoru.
Dizajn frižidera s četvera vrata (francuska vrata), nedavno predstavljenogu Sjevernoj Americi, povećava pogodnost za potrošače jer dolazi sa zamjenjivim pločama vrata koje vlasnici mogu odabrati prema svojim željama i životnom stilu. Centar za piće, ugrađen u unutrašnjost kako bi se kontaminacija svela na najmanju moguću mjeru, pohranjuje čistu i pročišćenu vodu, a dvostruki automatski ledomat brzo pravi led u kockicama i manje komade leda.
Bespoke Jet™, bežični štapni usisavač sa multifunkcionalnom stanicom za čišćenje, također je osvojio zlatnu nagradu za izvrsnost u dizajnu. Nudi jedinstveno iskustvo koje pokriva cijeli proces od čišćenja i odlaganja do skladištenja. Nakon postavljanja usisivača na All-in-one Clean Station postolje korisnici mogu isprazniti rezervoar za prašinu jednostavnim pritiskom na dugme, održavajući prostor i zrak u domu svježim i čistim od prašine. Sveobuhvatni Bespoke Jet dizajn osigurava praktičnost kojaizgleda sjajno kako bi odgovarala svakom životnom prostoru.
Široki raspon Samsung proizvoda dobio je pet srebrenih i jednu bronzanu nagradu za svoj napredni dizajn.

Srebrna nagrada: Galaxy Tab S8 odlikuje najtanje, najlakše i najjače kućište dosada

Galaxy Tab S8, nagrađen srebrom, ujedno je istaknut zbog svog najtanjeg, najlakšeg, ali i najjačeg kućišta dosada, u kombinaciji s najvećim 14,6-inčnim AMOLED zaslonom. Prostrani zaslon zaštićen je aluminijskim zaštitnim okvirom, koji štiti uređaj od ogrebotina i savijanja. Tablet također ima S Pen podlogu za punjenje na zadnjoj strani uređaja koja je neprimjetno integrisana s kućištem kamere za zadovoljavajuće dizajnersko iskustvo.
Još jedan srebreni dobitnik bio je Galaxy Upcycling at Home, program koji daje novi život starijim Galaxy pametnim telefonima prenamjenom u IoT uređaje jednostavnim ažuriranjem softvera. Putem SmartThings aplikacije korisnici mogu prenamijeniti neiskorištene pametne telefone u praktične pametne kućne uređaje poput prenosnog dječijeg monitora.

Srebrna nagrada: Samsung tastatura koja podržava brže i lakše tipkanje na 29 indijskih jezika

Druge srebrene nagrade pripale su:
Samsung India tastatura, koja pruža optimizirano iskustvo tastature pametnog telefona koja podržava brže i lakše tipkanje na 29 indijskih jezika;
Senzor za kuhanje, koji pomaže da puno lakše kuhate svoju omiljenu hranu povezivanjem Samsung indukcijske ploče za kuhanje na SmartThings Kitchen Service;

Srebrnu nagradu dobio je Samsung i za senzor za kuhanje

Samsung Air Hood, konceptualni dizajn koji kombinuje funkcije nape, klima uređaja i pročišćivača zraka kako bi se poboljšalo okruženje za kuhanje u kuhinjama jugozapadne Azije.
Bronzana nagrada dodijeljena je kućištu Galaxy Z Flip3, koje nudi razne mogućnosti za prilagođavanje telefona pomoću prstena ili šarenog remena.