Samsung Electronics predstavio svoju HDR10+ ekspanziju ekosistema

0
1224
Samsung Electronics proširuje Centre za partnerstva i certifikaciju

Kompanija Samsung Electronics objavila je danas svoju HDR10+ ekspanziju ekosistema za 45 industrijskih partnera i izgradnju novog certifikacijskog centra u Kini.
Nova partnerstva sa kompanijama, od usluga online streaminga do sadržaja u industriji poluprovodnika, gledaocima će donijeti više sadržaja kvalitete slike i proširiti uticaj tehnologije HDR10+ na različite segmente tržišta.
Prošlog juna, Samsung Electronics je pokrenuo HDR10 + certifikat i logo program u saradnji sa 20th Century Fox i Panasonic-om. HDR10+ je standardna tehnologija Samsunga za obradu slika, koja optimizira nivo osvjetljenja i kontrast za svaku scenu, čineći svijetla područja svjetlijim i tamna područjima tamnijim, kako bi pružila realno iskustvo gledanja.
Zahvaljujući novim Samsungovim partnerstvima, korisnici će uskoro moći pristupiti većem sadržaju u živopisnim i stvarnim bojama. Rakuten TV, evropska online streaming usluga, počet će nuditi HDR10+ sadržaj u prvoj polovini sljedeće godine.
Jedan od najvećih među CIS i istočnoevropskim OTT / VOD uslugama, MEGOGO trenutno završava svoj HDR10+ licencni proces, usvajajući službeni HDR10 +, te planira izdavanje HDR10 + sadržaja na svojoj platformi, koji će biti vidljiv na svim Samsung Smart TV uređajima. ARSPRO, sa sjedištem u Moskvi je još jedan proizvodni studio koji je implementirao HDR10 + tehnologiju, uključujući upotrebu dinamičkih metapodataka. Uspješno je izvršio remasteriranje prvih nekoliko serija programiranja u HDR10 +. Naime, 3. decembra ove godine najveća ruska OTT / VOD usluga predstavila je i pet evropskih serija u HDR10 + za korisnike Samsung Smart TV-a po prvi put u Rusiji i CIS regiji.
“S HDR-om koji se pojavljuje kao jedna od najvažnijih tehnologija za izuzetno visok kvalitet slike, Samsungov HDR10 + format postaje sve prepoznativljiji”, izjavio je Hyogun Lee, izvršni potpredsjednik Visual Display Business-a u kompaniji Samsung Electronics.
Samsung je 2017. također pokrenuo svoj premium video streaming uslugu uz pomoć Amazona, čineći Prime Video prvom streaming uslugom za isporuku svih 4K (UHD) videa u HDR10 +. Amazon je 2018. integrisao HDR10 + podršku u Amazon Fire TV Stick 4K, koja je pokrenuta u oktobru. Još jedan HDR10 + partner Warner Bros. Home Entertainment stvorio je više od 70 HDR10 + kompatibilnih naslova i planira imati do 100 naslova dostupnih za digitalnu distribuciju u HDR10 + do početka sljedeće godine.
Samsung također stvara partnerstva sa velikim proizvođačima čipova za smartphone. Qualcomm, američki proizvođač poluprovodničkih i telekomunikacijskih uređaja i član HDR10 + saveza, nedavno je najavio da će HDR10 + biti podržan na novom čipsetu Snapdragon 855. Arm, vodeća inovacijska kompanija u Velikoj Britaniji u mobilnoj tehnologiji koja je uspješno sarađivala sa Samsung System LSI, pridružit će se i HDR10 + mreži, dodatno povećavajući uticaj HDR10 + u kategoriji mobilne telefonije.
Osim toga, Samsung u decembru planira izgraditi novi HDR10 + centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike. Centar je osmišljen kako bi pomogao kineskim proizvođačima televizije, uključujući Hisense, TCL i Konku, da pristupe postupku certificiranja i zauzvrat ubrzaju širenje HDR10 + ekosistema. Centar u Kini prati otvaranja certifikacijskih centara izgrađenih u Koreji, Japanu i SAD-u ranije ove godine.