Samsung Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modeli pametnih satova

Nova serija Galaxy Watch5 opremljena je pametnim mogućnostima praćenja spavanja, personalizovanim dizajnom i poboljšanom izdržljivošću koja oblikuje svakodnevne navike zdravlja i dobrobiti

0
144
Samsung predvodi holističke zdravstvene inovacije uz Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro

Kompanija Samsung Electronics Co., najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju navike zdravlja i dobrobiti sa intuitivnim uvidima, naprednim karakteristikama i još snažnijim mogućnostima.
Galaxy Watch5 poboljšava performanse na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch liniji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung sat dosad.
Galaxy Watch5 opremljen je jedinstvenim Samsung BioActive senzorom koji pokreće sljedeću eru digitalnog praćenja zdravlja. Prvi put predstavljen na Galaxy Watch4 seriji, BioActive Sensor koristi jedinstveni čip koji kombinuje tri snažna zdravstvena senzora – optičku brzinu otkucaja srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedanse – za isporuku obimnog očitavanja koja uključuju otkucaje srca, nivo kisika u krvi, kao i nivo stresa.
Sa povećanom površinom i direktnijim kontaktom sa vašim zglobom, Galaxy Watch5 prati zdravstvene metrike sada sa još većom preciznošću od Galaxy Watch4 modela. Osim toga, njegov moćni 3-u-1 BioActive senzor radi u kombinaciji sa drugim senzorima serije Galaxy Watch5, uključujući novouvedeni temperaturni senzor, kako bi korisnicima pružio dubinsko razumijevanje njihovog zdravlja.
Galaxy Watch5 nudi sveobuhvatno end-to-end iskustvo koje nadilazi fitness aktivnosti i uključuje procese nakon vježbanja, odmora i oporavka. Alat za mjerenje sastava tijela pruža potpuni snimak cjelokupnog zdravlja korisnika, pružajući mu prilagođeni pristup za postavljanje ciljeva, vođenje kroz personalizovane vježbe i praćenje napretka. A kada je vrijeme za odmor, Galaxy Watch5 korisnicima daje podatke o oporavku, uključujući otkucaje srca nakon intenzivnog vežbanja i prilagođene preporuke o potrošnji vode na temelju gubitka znojenjem.
Galaxy Watch5 dolazi sa 13% većom baterijom (u poređenju sa Galaxy Watch4) i omogućuje osam sati praćenja sna uz samo osam minuta punjenja, što je 30% brže od Galaxy Watch4.
Galaxy Watch5 Pro sadrži poboljšani safirni kristal koji je otporniji na habanje i izdržljivo kućište od titana koje štiti ekran sa izbočenim okvirom. Galaxy Watch5 Pro također dolazi sa potpuno novim sportskim kaišem D-Buckle koji nudi izdržljivost sa elegantnim dizajnom.
Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro dostupni su u pretprodaji na odabranim tržištima počevši od 10. avgusta, sa dostupnošću u maloprodaji od 26. avgusta.
Galaxy Watch5 dolazi sa potpuno novim, neutralnim opcijama boja koje privlače pažnju, sa velikom opcijom od 44 mm, a dostupan je u grafitnoj, safirno plavoj i srebrnoj boji, te manjom opcijom od 40 mm dostupnom u grafitnoj, ružičasto zlatnoj i srebrnoj koja imaljubičasti okvir koji savršeno pristaje sa Galaxy Z Flip4. Galaxy Watch5 će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 549 KM za Bluetooth verziju.
Za one koji traže avanturu, izdržljivost, performanse i stil, Galaxy Watch5 Pro bit će dostupan u titanij crnoj i titanij sivoj boji, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 849 KM za Bluetooth verziju.
Ukoliko u periodu od 10.8. do 25.8. kupite Galaxy Watch5 ili Watch5 Pro, na poklon dobijate Galaxy Buds Live u vrijednosti poklona od 369 KM.