Obnova kuća za 21 povratničku porodicu u Zvorniku

0
307
Federalni ministar Edin Ramić i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je u Gradskoj upravi Zvornika prisustvovao potpisivanju ugovora o dodjeli građevinskog materijala povratničkim porodicama za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.
Potpisivanju i dodjeli ugovora, pored odabranih korisnika, prisustvovao je i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je 21 povratničku porodicu kroz dodjelu neophodnog građevinskog materijala.
“Odabrani korisnici su se prijavili na javni poziv, ispunili kriterije i stekli uslove za današnje potpisivanje ugovora. Ministarstvo je osiguralo građevinski materijal za 21 porodicu, ukupne vrijednosti oko 300 hiljada KM, a Gradska uprava je pomogla u administrativnom dijelu i prikupljanju neophodne dokumentacije, dok će korisnici ugraditi građevinski materijal”, izjavio je ministar Ramić.
Dodao je da je u fazi realizacija i nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, gdje su obuhvatili većinu povratničkih mjesnih zajednica.

U Gradskoj upravi Zvornika potpisani ugovori o dodjeli građevinskog materijala povratnicima

Gradska uprava kontinuirano pruža usluge povratnicima u Zvorniku.
“Dvadeset i jedan krov više u našem gradu. Isto toliko porodica će dobiti trajno riješeno stambeno pitanje. Svake godine s Ministarstvom implementiramo oko milion KM u našu sredinu. Nastavljamo u duhu dobre saradnje koja će značiti konkretnu i direktnu pomoć ljudima koji žive u Zvorniku”, istakao je gradonačelnik Stevanović.
Povratnik u naselje Pahljevići kod Zvornika je Ensad Mustafić, čiju je porodičnu kuću prije nekoliko zahvatio požar. Iz Federalnog ministarstava su odmah najavili pomoć i danas je potpisao ugovor o donaciji.
“Pomoć je blagovremeno došla. Nadam se da ću do zime završiti radove”, kazao je Mustafić.