Samsung i UNDP kreirali Global Goals mobilnu aplikaciju

0
1511
Program Samsung Global Goals je usmeren na ciljeve održivog razvoja

Kompanija Samsung Electronics podržala je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poznat pod nazivom Global Goals, koji je usmeren na ciljeve održivog razvoja (SDGs).
Postavljeno je 17 globalnih ciljeva kako bi se pronašla rješenja za neke od najvećih izazova s kojima se suočava čitav sijvet, a među njima se nalaze problemi nejednakosti, klimatskih promjena i zaštite okoline i obrazovanja.
Samsung i UNDP smatraju da je ključni korak u rješavanju ciljeva održivog razvoja podići svijest javnosti o navedenim problemima, razumijevanje izazova sa ​​kojima se ti ciljevi bave i isticanje njihove važnostii. Kako bi korisnici Galaxy uređaja imali mogućnost da na jednostavan način podrže ove ciljeve i učestvuju u rješavanju ključnih problema, Samsung i UNDP kreirali su Samsung Global Goals mobilnu aplikaciju, koja je zasnovana na edukaciji i donacijama, kao i posebno izdanje najnovijeg Samsungovog uređaja – Galaxy Note10.
Nova aplikacija Samsung Global Goals korisnicima će donijeti više informacija o svakom od 17 globalnih ciljeva i edukovati ih o istoimenoj kampanji i važnosti programa UNDP-a. Uz pomoć aplikacije korisnici će imati priliku da doniraju direktno putem zvaničnog web sajta programa UNDP-a.
Također, Samsung je prilikom lansiranja nove Galaxy Note serije u Njujorku, predstavio i Galaxy Note10 sa bežičnim punjačem, posebno dizajniran za kampanju Global Goals. Kao podrška u ostvarenju ciljeva, Samsung će donirati dio prihoda od prodaje ovog posebnog izdanja.