Samsung lansira prvi 240Hz 4K gaming monitor Odyssey Neo G8

0
58
Odyssey Neo G8 nudi brzinu osvježavanja od 240 Hz zahvaljujući Quantum Mini LED tehnologiji

Samsung Electronics Co., Ltd. najavio je dostupnost linije gaming monitora za 2022. godinu na globalnom nivou – Odyssey G85NB i G75NB, čime dodatno učvršćuje vodeću poziciju serije Odyssey u pružanju najsveobuhvatnijeg i najrealističnijeg gaming iskustva na tržištu.
Model G85NB – prvi 240Hz 4K gaming monitor na svijetu – dostupan je u veličini od 32 inča i nudi izuzetno realan kvalitet slike, kratko vrijeme odziva i savršene performanse.

Odyssey Neo G8 (G85NB) neprikosnoven po brzini i rezoluciji

Novi Odyssey Neo G8 od 32 inča je prvi i najbrži monitor na svijetu koji kombinuje 4K (3840 x 2160) 1000R zakrivljeni VA panelna bazi Quantum Matrix tehnologije, uz superbrzu stopu osvježavanja od 240Hz i vrijeme odziva od 1ms (GtG*). 4K rezoluciju također podržava raspon boja do 95% DCI-P3 spektra. Dizajn modela Neo G8 je inspirisan legendarnim stilom modela Odyssey Neo G9, nudeći modernu spoljašnjost u kombinaciji sa funkcijama za savršene gaming performanse.
Zajedno sa AMD FreeSync Premium Pro, izuzetna brzina osvježavanja ovog monitora od 4K 240Hz i nevjerovatno kratko vrijeme odziva od 1ms omogućavaju igračima da ostvare preciznost kao u realnom svijetu kako bi maksimalno iskoristili svoj potencijal i takmičili se na najvišem nivou u bilo kom gaming okruženju.
Neo G8 također koristi Quantum Mini LED tehnologiju koja osigurava veoma dobru i preciznu kontrolu gusto raspoređenih LED-ova, tako da gameri vide i tamne i svijetle scene onako kako žele. Pored toga, Quantum HDR 2000 sa maksimalnim nivoom osvjetljenja od 2000 nita i odnosom statičkog kontrasta od milion prema jedan, igračima omogućava da vide i najsitnije detalje za neprikosnoveno iskustvo.
CoreSync osvjetljenje sa zadnje strane automatski detektuje boje na ekranu i projektuje ih u realnost za još dublje uranjanje u svijet igara.
Odyssey Neo G8 monitor je opremljen novom display tehnologijom Matte Display, koja osigurava zaštitu od odsjaja i refleksije, svodi ometanje na minimum i pomaže da igrači ostanu skoncentrisani na sadržaj pred sobom. Pored toga, ovaj monitor nudi i stalak podesive visine (HAS), kao i funkciju rotiranja i nagiba u cilju ergonomske efikasnosti i postavljanje u skladu sa pravilima Asocijacije za video elektronske standarde (VESA).
Model G85NB je nedavno nagrađen za svoju inovativnu tehnologiju i proglašen pobjednikom za najbolju inovaciju u gaming kategoriji, a osvojio je i Počasnu nagradu za inovacije,također u gaming kategoriji.

Odyssey Neo G7 (G75NB) sa Mini-LED tehnologijom

Samsung proširuje svoju liniju Odyssey gejming monitora novim modelom Odyssey Neo G7, 32-inčnim 4K (3840 x 2160) monitorom sa 1000R zakrivljenim VA panelom, stopom osvježavanja od 165Hz i vremenom odziva od 1ms (GtG), pružajući vrhunske gaming performanse.

Ove performanse omogućavaju brojne funkcije koje su iste kao kod modela Odyssey Neo G8, uključujući AMD FreeSync Premium Pro, Quantum Mini LED tehnologiju, kao i Quantum HDR 2000 sa maksimalnim nivoom osvjetljenja od 2000nita i odnosom statičkog kontrasta od milion prema jedan,za sveobuhvatni doživljaj virtuelnog svijeta za igrače, bez obzira koja je igra u pitanju.
Ovo sveobuhvatno iskustvo je dodatno unaprijeđeno CoreSync osvjetljenjem sa zadnje strane monitora, koje jarke i živopisne boje pretvara u realnost koje stvaraju nezaboravna iskustva.
Ergonomično postolje, pored funkcije Auto Source Switch+, garantuje da monitor radi u korist igrača i eliminiše sve zastojeu cilju maksimalnih performansi, produktivnosti i udobnosti. Igrači također mogu brže pristupiti svom sadržaju bez pretraživanja tako što će jednostavno uključiti PC kako bi monitor trenutno prepoznao i prešao na traženi sadržaj.
Gaming monitori Samsung Odyssey G85NB i G75NBsu dostupni širom svijeta, a u Bosni i Hercegovini po preporučenoj cijeni od 2.929 KM za G85NB i 2.539 KM za G75NB.
Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/ba/.
___________
*Sivi tonovi. Mjerna jedinica brzine piksela. Koristi se za mjerenje vremena odziva gaming monitora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here