Samsung lansirao Home Hub, centralni uređaj za upravljanje pametnim domom

Samsung je na sajmu CES predstavio Home Hub sistem za upravljanje kućanskim uređajima putem jednog inovativnog ekrana na dodir u obliku 8,4-inčnog tableta s postoljem

0
429
Najnoviji uređaj dolazi u obliku praktičnog tableta, a pokreće ga SmartThings aplikacija

Kompanija Samsung Electronics je na međunarodnom sajmu CES 2022 predstavila Samsung Home Hub, novi sistem za upravljanje kućanskim uređajima putem inovativnog ekrana na dodir u obliku 8,4-inčnog tableta s postoljem.
Novi Home Hub omogućava brzi pristup povezanim kućnim uređajima i uslugama na personalizirani način, a donosi poboljšani nivo povezanosti, kao i implementaciju umjetne inteligencije te mogućnosti aplikacije SmartThings za automatsko stvaranje rješenja u pametnom domu. Pomoću Home Hub uređaja cijela porodica može efikasnije rješavati i kućanske poslove pomoću intuitivnog interfejsa kojem svako može pristupiti. Zbog svoje inovativnosti, Samsung Home Hub je dobitnik CESNagrade za inovativnost (Innovation Award) još prije održanog sajma.
Home Hub može se povezati s bilo kojim uređajem unutar SmartThings ekosistema, uključujući pametne kućanske uređaje koje je proizveo Samsung. Najavljene su i dodatne mogućnosti povezivanja s ostalim uređajima pametnog doma, poput upravljanja svjetlima ili sistemom zaključavanja vrata.
Samsung Home Hub bit će globalno dostupan nakon službenog lansiranja na korejskom tržištu u martu.
Inače, Samsung je najavio i svoje pridruživanje Savezu za kućno povezivanje (HCA – Home Connectivity Alliance) s ostalim vodećim proizvođačima na području rješenja za pametni dom, čiji je cilj promocija interoperabilnosti te veće sigurnosti.