Samsung predstavio Galaxy Tab S4 i Galaxy Tab A 10.5″

0
1268
Uz Galaxy Tab S4, Samsung je po prvi put predstavio i Samsung DeX za tablete

Kompanija Samsung Eletronics lansirala je danas novi Android 2-u-1 tablet, Samsung Tab S4, koji u kombinaciji sa dotjeranim modernim dizajnom objedinjuje zaslon i poboljšane karakteristike zabave. Takođe, Samsung je predstavio i novi tablet Samsung Galaxy Tab A 10.5″.
Uz Galaxy Tab S4, Samsung je po prvi put predstavio i Samsung DeX za tablete. Kada je spojen s Book Cover tastaturom (prodaje se posebno) ili pokrenut s Quick Panela, Galaxy Tab S4 se uključuje na Samsung DeX, pružajući korisnicima mogućnost prebacivanja s Android interfejsa na desktop iskustvo.
Pomoću Samsung DeXa moguće je otvoriti više Android aplikacija odjednom, uključujući Microsoft Office paket, te ih istovremeno povećavati ili smanjivati. Takođe je moguće povlačiti ili ispuštati sadržaj između aplikacija korištenjem prečica na tastaturi za dodatnu efikasnost.
Ako je potrebno više ekrana, postoji mogućnost spajanja Samsung DeXa na vanjski monitor s kompatibilnim višenamjenskim adapterom HDMI-USB-C (nije uključen). Kada je spojen, Galaxy Tab S4 može služiti i kao podloga za skiciranje, te može nastaviti raditi kao potpuno funkcionalan Android tablet. Korisnici tako imaju dva ekrana na kojem mogu obavljati svoje zadatke.
Rad u pokretu još je lakši uz lagani Tab S4 i brzo punjenje s baterijom od 7,300 mAh koja omogućuje i do 16 sati reprodukcije videozapisa. Takođe, uz Samsungovu sigurnosnu zaštitu, Samsung Knox, korisnici i kompanije mogu zaštititi svoje osjetljive podatke na više nivoa i prilagoditi interfejs poslovnim potrebama.
Kako bi zadovoljio potrebe korisnika, Galaxy Tab S4 dolazi i s otmjenom S Pen olovkom, koja korisnicima nudi izvrstan način za izražavanje kreativnosti i komuniciranja. Uz S Pen olovku mogu uzimati bilješke kroz Screen-Off Memo, te navigirati, prevoditi, organizovati iste putem Samsung Notesa, pa čak i slati personalizovane tekstove putem Samsung Live Messagesa.
Galaxy Tab S4 dolazi s 10.5 inčnim Super AMOLED (sAMOLED) ekranom, kao i 16:10 omjerom te 287PPI rezolucijom za živopisne slike. Za vrhunsko iskustvo gledanja i slušanja tu su i ugrađeni četverostruki stereo zvučnici kompanije AKG, s Dolby Atmos® zvučnom podrškom. Upravo Dolby Atmos® omogućuje jasniji i čišći zvuk bez ikakvih izobličenja.

Samsung Galaxy Tab A 10.5″ nudi poboljšane audio i vizuelne efekte te dodatne funkcije povezivanja

Samsung je danas predstavio i novi tablet Samsung Galaxy Tab A 10.5″ koji nudi nove zabavne opcije, pogodne za porodičnu upotrebu, poboljšane audio i vizuelne efekte te dodatne funkcije povezivanja kao što je Samsung SmartThings.
Sa Galaxy Tab A 10.5″, prijatelji i porodica mogu gledati filmove, igrati igrice, slušati muziku i zajedno pregledati sadržaj na ekranu od 10,5 inča, sa razmjerom u odnosu 16:10 zahvaljujući svojim tanjim okvirima. U svaki ugao novog Samsungovog tableta ugrađena su četiri zvučnika, uz podršku kompanije Dolby Atmos®, koji pretvaraju iskustvo mobilne zabave sa zvukom koji se kreće oko korisnika.
Samsung Galaxy Tab A 10.5″ takođe daje mogućnost roditeljima da kontrolišu i upravljaju sadržajem i vremenom korištenja, pomoću programa rada za djecu Kids Mode. Ovaj režim uključuje Kids Browser, Galaxy Apps for Kids i osam besplatnih aplikacija za djecu od omiljenih brendova, uključujući Toca Hair Salon 3 i BRIO World – Railway.
Roditelji takođe mogu koristiti Multi User Mode kako bi kreirali različite račune na istom uređaju, odnosno jedan nalog za sebe, a drugi za djecu, kako bi dobili veću funkcionalnost istog tableta.
Upravljanje porodičnim aktivnostima i uređajima u kući sa Samsung Galaxy Tab A 10.5″ i njegovim poboljšanim funkcijama povezivanja nikada nije bilo lakše. Samsungova stalno uključena oglasna tabla (Always On Daily Board) donosi integrisane svakodnevne informacije u okviru jednostavnog prikaza na aplikaciji koja je kućni kontrolni centar. Ovaj pregled obuhvata sat, kalendar, kao i digitalnu biblioteku fotografija. Korisnicima je sada lakše da kontrolišu i okruženje u svom domu, preko svog porodičnog tableta Galaxy Tab A 10.5″ i njegove SmartThings aplikacije.
Kućne uređaje koji su povezani na SmartThings Cloud servis sada je moguće kontrolisati pritiskom na dugme. Bez obzira na to da li korisnici pripremaju svoj dom za odlazak na spavanje ili je potrebno da podignu unutrašnju temperaturu tokom kišnog dana, pametne kontrole funkcija unutar doma olakšavaju kontrolu nad domom, povezanim na internet stvari (IoT).*
Za više informacija o Galaxy Tab A 10.5”, posjetite http://www.samsungmobilepress.com ili news.samsung.com/galaxy.
__________
*Dostupnost funkcija varira u zavisnosti od regiona

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here