Samsung predstavio nove mobitele iz A serije: Galaxy A71 i Galaxy A51

0
2335
Galaxy A51 i Galaxy A71 opremljeni su Super AMOLED Infinity-O displejem, veličine 6,5 i 6,7 inča

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je dva najnovija člana Galaxy A serije telefona – A71 i A51. Kreirani da pruže nevjerovatno korisničko iskustvo, ovi inovativni uređaji opremljeni su unaprijeđenim funkcijama: dugotrajnijom baterijom, pametnijom kamerom i Infinity-O displejem za neometani vizuelni doživljaj.
”Veoma smo uzbuđeni što je uspješni portfolio serije A obogaćen novim modelima. Od lansiranja prošle godine ova serija važi za jednu od najvoljenijih, a novi modeli nastaviće da pružaju inovacije koje korisnici žele i vole”, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor odjeljenja za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Bolja kamera za bolje iskustvo

Uz pomoć četiri vrhunske kamere – glavne, ultra široke, Macro i Depth, u kombinaciji sa pametnim funkcijama, Galaxy A71 i Galaxy A51 stvoreni su za bilježenje najznačajnijih trenutaka, do najsitnijih detalja i u nevjerovatno živopisnim bojama.
Glavna kamera od čak 64 megapiksela na Galaxy A71, odnosno 48 megapiksela na modelu Galaxy A51, napraviće izuzetno oštre i živopisne fotografije, bez obzira da li je napolju dan ili noć. Pored toga, sočivo ultra široke kamere postavljeno je na 123°, pružajući periferni vid identičan ljudskom oku. Ukoliko situacija to zahtjeva, pametna funkcija kamere automatski će se ‘prebaciti’ na Wide Shot režim. Macro kamera svaki objekat fokusira kristalno jasno, a svi detalji će posebno doći do izražaja korištenjem Live Focus efekta na Depth kameri.

Video sadržaj visokog kvaliteta

Zahvaljujući funkciji super stabilnosti (Super Steady), snimanje dinamičnih video zapisa sada je itekako moguće. Ova funkcija uspješno eliminiše drhtanje kamere, bilo da je u pokretu objekat koji se snima ili osoba koja drži telefon. Kamera će ostati mirna čak i kada su u pitanju zahtjevnije aktivnosti poput trčanja, planinarenja ili jurenja za ljubimcima po dvorištu.
Oba modela opremljena su Super AMOLED Infinity-O displejem, veličine 6,7 ili 6,5 inča, koji se prostiru od ivice do ivice telefona. Dinamično iskustvo sada je zagarantovano – korisnici mogu da zaborave na svijet oko sebe i gledaju svoju omiljenu emisiju ili utakmicu na jednom od najvećih Samsung mobilnih ekrana do sada.
Galaxy A71 i Galaxy A51 dolaze sa poboljšanom baterijom kapaciteta od 4,500 mAh, odnosno 4,000 mAh, kao i opcijom brzog punjenja od 25W i 15W, omogućujući duže i bezbrižnije korištenje telefona tokom cijelog dana.
Ovi modeli nude pristup Samsung ekosistemu pametnih aplikacija i usluga, uključujući Bixby (Vision, Lens Mode, Routines), Samsung Pay i Samsung Health. Osim toga, zaštićeni su sigurnosnim sistemom Samsung Knox.