Samsung predstavio novi Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G

Samsung na Galaxy Unpacked 2021 otvorio novo poglavlje u oblasti preklopnih pametnih telefona sa dva najnovija premium modela - Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G

0
664
Galaxy Z Flip3: Idealan balans stila, funkcionalnosti i neprestane zabave

Samsung Electronics otvorio je, na virtuelnom događaju Galaxy Unpacked 2021: GetReady to Unfold, novo poglavlje u oblasti preklopnih pametnih telefona sa dva najnovija premium modela – Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G.
Treća generacija ovih uređaja, legendarnog dizajna i impresivnih odlika, Z Flip3 i Z Fold3 korisnicima pruža jedinstvene nove načine rada, gledanja i igranja.
Z Fold3 je pravo moćno rješenje za obavljanje više funkcija istovremeno sa unaprijeđenim performansama, InfinityFlex displejem od 7,6 inča sa glatkim otvaranjem i podrškom za S Pen olovku prvi put na preklopnom uređaju. Za one kojima su važni i stil i funkcionalnost, Z Flip3 je idealan zahvaljujući elegantnom i kompaktnom dizajnu koji staje u džep, poboljšanim karakteristikama kamere i većim vanjskim ekranom za praktičnije korištenje u pokretu.

Z Fold3 ima InfinityFlex displej od 7,6″ i podršku za S Pen olovku

Galaxy Z Fold3 i Z Flip3 su prvi preklopni pametni telefoni ikada koji su opremljeni IPX8 otpornošću na vodu, tako da korisnici više ne moraju da brinu ako ih uhvati kiša. Oba uređaja su također napravljena od novog ojačanog aluminija – najčvršćeg aluminija upotrijebljenog za pametni telefon – uz najjače Corning® Gorilla® GlassVictus™ staklo za zaštitu od ogrebotina i slučajnih padova. Pored toga, oba uređaja imaju novi zaštitni film od rastezljivog PET materijala preko unutrašnjih ekrana i optimizovane slojeve panela, zahvaljujući čemu je glavni ekran 80% izdržljiviji od prethodnih uređaja (interno testiranje je rađeno u odnosu na Galaxy Z Fold2).
Da je preklopni mehanizam na nivou pokazuje i test Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona pod pritiskom od 200.000 uzastopnih preklapanja, što je verificirao Buerau Veritas. Osim toga, pametni telefoni dolaze i s podrškom za 5nm AP te 5G band.

Galaxy Buds2 bežične slušalice

Osim Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona, Samsung je predstavio i Galaxy Buds2 bežične slušalice. Nove slušalice opremljene su dinamičkim dvosmjernim zvučnicima, koji pružaju oštar i jasan zvuk bas nota, dok funkcija uklanjanja pozadinskog šuma Active Noise Cancellation smanjuje buku iz okoline. Takođe, Galaxy Buds2 donosi i unaprijeđen kvalitet poziva zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, koja pomoću vještačke inteligencije filtrira zvukove iz pozadine za jasnije razgovore.

Cijena i dostupnost

Galaxy Z Fold3 je u ponudi na tržištu BiH po cijeni od 3.599 KM, a Galaxy Z Flip3 za 1.999 KM, dok će slušalice GalaxyBuds 2 biti dostupne po cijeni od 299 KM. Model Galaxy Z Fold3 dostupan je na našem tržištu u tri boje: fantomska crna, fantomska srebrna, fantomska zelena, dok je model Galaxy Z Flip3 na raspolaganju u bojama fantomska crna, krem, zelena i lavanda.
U posebnom promotivnom periodu za kupovinu u pretprodaji Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona, korisnici su u prilici da dobiju poseban paket pogodnosti i ostvare popust od 200 KM pri kupovini novog pametnog telefona. Također mogu iskoristiti dodatni popust otkupne vrijednosti starog telefona i dodatni bonus od 200 KM za određene modele. Ukoliko se odluče za kupovinu Galaxy Z Fold3 modela, osim popusta u periodu pretprodaje, korisnici ostvaruju i pravo na tri godine garancije, kao i preklopnu masku sa olovkom i punjač od 25 W. Promocija traje od 11. do 26. augusta ili do isteka zaliha. Za ostvarivanje promotivnog prava potrebno je registrovati se putem aplikacije Samsung Members Lounge najkasnije do 19. septembra 2021. godine.
Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/ba/offer/preorder-galaxy-z-fold3-z-flip3/.