Samsung predstavio novu liniju Bespoke uređaja

Kompanija Samsung proširuje viziju Bespoke doma demonstriravši nove prilagodljive mogućnosti dizajna, pametnije opcije povezivosti kao iodrživa rješenja za produženje životnog ciklusa proizvoda

0
508
Samsung na Bespoke Home 2022 predstavio novu liniju Bespoke uređaja

Kompanija Samsung Electronics bila je domaćin Bespoke Home 2022, globalnog virtuelnog događaja na kojem je predstavljena nova linijaBespoke uređaja. Ovogodišnja tema izgrađena je na konceptu proširenja prostora, iskustva i vremena kako bi se pružilo iskustvo života u domu koji nadilazi standardne kućanske uređaje.
Ove godine Samsung nudi holističko iskustvo širenjem Bespoke koncepta na cijeli dom. U centru pažnje su unaprijeđeni kuhinjski i dnevni uređaji s elegantnim bojama, ažuriranim opcijama i vrhunskim završnim obradama. Novost u ovoj liniji je globalno lansiranje Bespoke AI perilice i sušilice veša, kao i novih Bespoke kuhinjskih uređaja.
Za evropsko tržište ta linija uključuje potpuno nove Bespoke pećnice na bazi AI tehnologije koje će biti predstavljene u drugoj polovini 2022. godine. Bespoke pećnica nudi povezane opcije putem aplikacije SmartThings, čineći kuhanje jednostavnijim i učinkovitijim uz ukusne rezultate.
AI Pro Cooking™ tehnologija može prepoznati sastojke, optimizirati postavke u skladu s tim i pratiti hranu dok se kuha, a sve kako bi spriječilo da ona bude previše ili nedovoljno pečena. Opcija Dual Cook Steam™ korisnicima omogućava pripremu zdravih jela na pari i hrane u pećnici pomoću korištenja različitihpostavki u isto vrijeme. Osim toga, opcija Sense-to-Open jednostavno otvara vrata pećnice samo jednim dodirom, čime donosi elegantan i minimalan dizajn s ravnim vratima bez ručki. Ostatak Bespoke serije, uključujući mašinu za pranje suđa i indukcijsku ploču za kuhanje, bit će dostupan u drugoj polovini 2022. godine.
Nova Bespoke AI perilica i sušilica bit će opremljena najnovijim Samsung tehnologijama za uštedu energije i ekološki osviještenim funkcijama, uključujući AI Ecobubble™, AI Wash i SpaceMax™. Također, Samsung je na događaju istakao kako se Bespoke dizajn razvijao kroz različite konkurse za dizajn, saradnje s umjetnicima i ekskluzivne panele, prikazivajući Bespoke prilagodljive mogućnosti.

Samsung definiše mogućnosti životnog stila globalnom ekspanzijom Bespoke serije uređaja

Samsung je sarađivao i na posebnim projektima za dizajn Bespoke frižidera s poznatim umjetnicima, poput Andyja Rementera i Alexa Probute, donoseći novi nivo personalizacije uz nedavno predstavljenu MyBespoke uslugu u SAD-u. MyBespoke će korisnicima ponuditi mogućnost dizajna i izrade prilagođenih, jedinstvenih ploča frižidera s francuskim vratima po narudžbi. Samsung MyBespoke ploče po narudžbi bit će dostupne kasnije u ovoj godini u SAD-u.
Samsung Bespoke uređaji napravljeni su da budu što učinkovitiji i održiviji. Počevši od proizvodnje, naprimjer, Samsung nastoji spriječiti onečišćenje tla minimizirajući otpad koji nastaje iz tvornica, uključujući fragmente stakla. Također, reciklira tekuće materijale kao što su otpadno ulje i boje u gorivo kako bi se kasnije mogli ponovo koristiti. Zapravo, Samsung proizvodni pogoni za digitalne uređaje u Koreji postigli su stopu recikliranja industrijskog otpada od 93% u 2019., koja je porasla na 98% u 2021. godini. Samsung će nastaviti povećavati stopu recikliranja i u budućnosti.
Što se tiče isporuke proizvoda, Samsung suzbija pretjeranu ovisnost o prirodnim resursima korištenjem ekoloških kutija za pakiranje koje korisnici mogu prenamijeniti kod kuće. Samsung također nudi digitalne priručnike putem QR kodova koji smanjuju upotrebu papira.
Konačno, za svaki kućanski uređaj, pravilno odlaganje na kraju životnog ciklusa proizvoda od najveće je važnosti u cijelom procesu održivosti. Osiguravajući dugotrajnije kućanske uređaje, počevši od jula, Samsung nudi 20-godišnju garanciju, najdužu koje Samsung nudi u Evropi i SAD-u za ključne komponente uređaja kao što su motori s digitalnim inverterom i digitalni inverterski kompresori za Bespoke uređaje. Osim toga, zahvaljujući Bespoke modularnom dizajnu, korisnici mogu prilagoditi izgled svojih uređaja kod kuće kada se zažele promjene, umjesto da kupuju potpuno nove.
(Izvor: PR Samsung)