Samsung predstavio Galaxy Watch Active 2, služi i kao prevodilac na 16 jezika

0
2681
Novi Samsung Galaxy Watch Active 2 opremljen je s EKG senzorom i rubom zaslona osjetljivim na dodir

Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavio Galaxy Watch Active2, najnoviji dodatak Samsung Galaxy portfoliju pametnih satova.
Kao dio Galaxy porodice, Galaxy Watch Active2 sadrži nove, intuitivne, rafinirane funkcije koje doprinose da se više uklopi u životni stil korisnika, pomažući im da unaprijede svoje zdravstvene i wellness ciljeve, kao i nesputanu i umreženu svakodnevicu.
Galaxy Watch Active2 ima vrhunski dizajniran i istovremeno je vizuelno lijep i prlagodljiv životnom stilu. Dolazi u dvije dimenzije – sa prečnikom od 44 mm i 40 mm – i u dva stila: lagani aluminijum sa Fluoroelastomer (FKM) kežual kaišem, i premijum verzija od nehrđajućeg čelika sa kožnim kaišem. Ovaj pametni sat može se personalizovati uz pomoć širokog asortimana kaiševa različitih stilova, kao i više opcija za masku sata.
Galaxy Watch Active2 sadrži unaprijeđeni rotirajući okvir – koji ga čini digitalnim i još zgodnijim za korištenje, uz povećanju veličinu ekrana. Sat sada ima prelijepi zakrivljeni Super AMOLED ekran, dok se digitalni okvir okreće i u smjeru kazaljke na satu, kao i suprotnom smjeru, kako biste mogli još lakše da pristupite omiljenim aplikacijama. Povrh svega, poboljšani One UI nudi jednostavno i prirodno korisničko iskustvo za upravljanje uređajem.
Za korisnike koji žele sat sa istančanim stilom, sada je moguće promijeniti i pozadinu Galaxy Watch Active2 sata uz pomoć My Style algoritma za apstrahovanje boja. Ovaj algoritam funkcioniše u okviru Galaxy Wearable aplikacije – potrebno je samo da fotografišete vašu odijevnu kombinaciju, odaberete između pet različitih varijanti boja i pozadina vašeg sata će se promijeniti u roku od par sekundi. Možete uskladiti vaš lični stil svakog dana – ili sačuvati omiljeni stil za ponovnu primjenu.
Galaxy Watch Active2 može biti i vaš vodič za postizanje boljih zdravstvenih i wellness ciljeva. Na primjer, dok trenirate, pametni sat može manuelno da prati više od 39 vrsta treninga, od kojih se sedam automatski aktivira – uključujući trčanje, hodanje, vožnju bicikla, plivanje, veslanje, nordijsko skijanje i dinamične treninge. Uz poboljšanu aplikaciju Running Coach, možete pratiti brzinu trčanja u realnom vremenu i uživati u sedam različitih programa trčanja koji vam pomažu da ostvarite ciljeve.
Galaxy Watch Active2 čak uvodi inovativne zdravstvene senzore na pozadini kućišta, koji omogućavaju brža očitavanja, kako biste što prije dobijali informacije i poboljšali vašu trening rutinu.
Galaxy Watch Active2 također pomaže u praćenju svakodnevnog nivoa stresa u realnom vremenu putem Samsung Health, naše popularne zdrastvene i wellness aplikacije.
Galaxy Watch Active2 uz pomoć LTE tehnologije omogućava vam da odgovarate na pozive, dok su vam društvene mreže dostupne na dodir prsta, nudeći vam bolje upravljanje sadržajem. Sada možete lajkati postove na društvenim mrežama ili gledati kratki video direktno sa zgloba vaše ruke. Možete čak i da putujete po svijetu sa većim samopouzdanjem jer Galaxy Watch Active2 ima mogućnost prevođenja glasa u realnom vremenu kao i tekstova na više od 16 jezika.
Kao dio Galaxy porodice, Galaxy Watch Active2 donosi sve najbolje od Samsung Galaxy ekosistema, za one koji žele više. Kada je na primjer Galaxy Watch Active2 uparen sa vašim Galaxy pametnim telefonom, Watch Camera Controller na satu vam dozvoljava da snimate fotografije, pravite video snimke, gledate sadržaj, prelazite između prednje i zadnje kamere, podesite tajmer i odobrite finalni video ili fotografiju – sve sa vašeg zgloba. Takođe možete koristiti Wireless PowerShare na vašem Galaxy pametnom telefonu kako biste dopunili bateriju sata na lak i intuitivan način.
Prema dostupnim informacijama, cijene Galaxy Watch Active2 na američkom tržištu kreću se od 280 do 300 dolara, koliko treba izdvojiti za aluminijske inačice sata (40 i 44-mm model).