Samsung predstavio pet novih Galaxy uređaja, u fokusu Note20 serija

0
969
Maksimalna produktivnost i povezanost uz novu Note20 seriju telefona i Galaxy ekosistem proizvoda

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd danas je organizovala prvi virtuelni Galaxy Unpacked događaj u svojoj historiji, streamingom uživo iz Južne Koreje. Tom prilikom predstavljeno je čak pet novih uređaja: Galaxy Note20 i Note20 Ultra – najmoćniji Note telefoni do sada, TabS7|S7+ – višenamjenski tableti za veću produktivnost i kreativnost, Galaxy Watch3 – premium pametni sat sa naprednim zdravstvenim opcijama, zatim Galaxy Buds Live – moderne ergonomske slušalice sa vrhunskim kvalitetom zvuka i Galaxy Z Fold2 – nova, unaprijeđena, generacija pametnih telefona na preklop.

Galaxy Note20 serija

Najmoćnija Note serija do sada odlikuje se nevjerovatnom produktivnošću – ima sve osobine kompjutera i omogućava korisnicima da uživaju u gejmingu kao pravi profesionalci. U seriji su dva uređaja: Galaxy Note20 Ultra, dizajniran za ljubitelje ove serije koji zahtjevaju maksimum u performansama i produktivnosti i Galaxy Note20, za širu grupu Note korisnika koji žele da uživaju u vrhunskim funkcijama za rad i zabavu.

Galaxy Note20 Ultra odlikuje Dynamic AMOLED 2X displej

Galaxy Note20 serija potpuno transformiše način rada, omogućavajući korisnicima da urade više, bilo kada i bilo gdje. Zaštitni znak ove serije su nova S Pen olovka, kao i Samsung Notes aplikacija, koji su dostupni i kod tableta Tab S7|S7+. Dodatno, saradnja sa dugogodišnjim partnerom kompanijom Microsoft, čini da Note20 i Windows računari budu usklađeni i zajedno funkcionišu besprijekorno.

Zaštitni znak Galaxy Note20 serije je nova S Pen olovka

Partnerstvo sa kompanijom Microsoft dolazi do izražaja i u zabavnom aspektu Galaxy Note20 serije. Korisnici mogu u potpunosti da se prepuste najmoćnijem gejming iskustvu koje je Samsung do sada omogućio na mobilnom telefonu, igrajući igrice poput profesionalaca. Note20 serija donosi nove, vrhunske performanse i povezanost, na najboljem displeju do sada. Pored toga, tu su i profesionalni alati za pravljenje fascinantnih fotografija i video zapisa.
Počevši od 15. septembra, korisnicima će biti omogućeno igranje omiljenih igrica sa kompjutera i konzola uz Xbox Game Pass Ultimate, koji nudi pristup bazi od preko 100 popularnih igara uključujući Minecraft Dungeons, Forza Horizon 4, kao i Gears of War 5: Ultimate Edition.
Uz odnos stranicaod 21:9 i snimanjem od 24fps, kamera na Galaxy Note20 seriji sa 8K rezolucijom omogućava pravljenje video snimaka filmskog kvaliteta. Zahvaljujući moćnom Pro Video režimu sa profesionalnim fokusom, zvukom, ekspozicijom, osvjetljenjem i mogućnostima zumiranja uz pravljenje snimaka od 120fps u FHD rezoluciji, korisnici pred sobom imaju zaista autentično video iskustvo. Osim toga, sada mogu da kontrolišu i podešavaju i mikrofon, usmjeravajući ga kako i gdje žele, a uz kombinaciju sa Galaxy Buds Live slušalicama, moguće je snimiti kristalno jasan zvuk, bez pozadinskih šumova.
Samsung Dex sada prvi put nudi bežično povezivanje Note20 uređaja sa pametnim televizorom, onda kada je korisnicima potreban veći ekran za dopisivanje sa prijateljima dok igraju igrice ili dijeljenje najnovijih video sadržaja u realnom vremenu.
Note20 linija posjeduje najbrži procesor u historiji Galaxy ekosistema i spaja vrhunsku tehnologiju sa najboljim mobilnim iskustvom u klasi, bez žrtvovanja vrhunskog dizajna na koji su korisnici navikli.
Prvi put u Note seriji, Galaxy Note20 Ultra odlikuje Dynamic AMOLED 2X displej uz stopu osvježavanja ekrana od 120Hz koji se automatski prilagođava sadržaju koji prikazuje, kako bi baterija trajala što duže. Uz pametnu dugotrajnu bateriju i mogućnosti superbrzog punjenja više od 50% kapaciteta za samo 30 minuta, korisnici više ne moraju da brinu da li će im se telefon ugasiti.
Također, Samsung i dalje ostaje lider na polju 5G tehnologije uz hiperbrzu 5G konekciju. Kada je u pitanju sigurnost, korisnici mogu biti uvjereni da im je uređaj siguran zahvaljujući Samsung Knox sistemu.
Još jedan novitet je i Nearby Share funkcija (dostupnost ovisi od tržišta) koja omogućava brzo i lako dijeljenje sadržaja između telefona koji koriste Ultra-wideband tehnologiju (UWB). Jednostavnim uparivanjem Note20 Ultra sa drugim Galaxy uređajem sa UWB opcijom, Nearby Share će automatski izlistati kontakte sa kojima korisnik može da dijeli sadržaje.

Multifunkcionalni tableti Galaxy Tab S7|S7+

Ova dva nova multifunkcionalna uređaja kombinuju u sebi mogućnosti računara, fleksibilnost tableta i konektivnost pametnog telefona. Oba tableta odlikuje najnoviji procesor i mogućnost 5G konekcije, kao i veliki displej od 11, odnosno 12,4 inča, sa stopom osvježavanja ekrana od 120Hz. Galaxy Tab S7|S7+ dolaze sa tastaturom, unaprijeđenom S Pen olovkom i Samsung Notes funkcijom kao na Note20 seriji, za iskustvo nalik kompjuterskom.

Galaxy Tab S7|S7+ dolaze sa tastaturom, S Pen olovkom i Notes funkcijom

Međusobno dijeljenje podataka na Tab S7|S7+ tabletima sa drugim uređajima sada je još lakše: korisnik može lako pronaći dostupnu Wi-Fi konekciju uz pomoć Auto Hotspot opcije, koja će detektovati i druge Galaxy uređaje. A uz Nearby Share, sadržaji se sa nevjerovatnom lakoćom dijele sa najbližim kontaktima. Ekran tablet uređaja može se proširiti i sa Samsung PC-em putem Second Screen mogućnosti koja duplira ili proširuje ekran. Alati poput Samsung Notes, S Pen olovke, Book Cover tastature i Bluetooth miša zaokružuju korisničko iskustvo koje je produktivnije nego ikad dosad.

Galaxy Watch3 sa unaprijeđenim zdravstvenim funkcijama

Galaxy Watch3 je pametni sat nove generacije za održavanje rutine, kondicije i zdravlja. Izrađen od najkvalitetnijih materijala i tanjom verzijom rotirajućeg okvira, Galaxy Watch3 kombinuje luksuz i udobnost za nošenje tokom cijelog dana i noći. Ipak, ovaj pametni sat nije privlačan samo vizuelno, već preuzima i glavnu ulogu u stvaranju ličnog fitnes iskustva i poboljšanja kondicije.

Galaxy Watch pametni sat biće dostupan u veličinama od 41 i 45 mm

Korisnik uz Blood oxygen (SpO2) mogućnost može da provjeri zasićenost kiseonikom tokom treninga. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektovati i poslati SOS notifikaciju odabranim kontaktima kako bi se odmah ukazala pomoć. Uz alat za analizu trčanja (biće dostupna u trećem kvartalu 2020. putem ažuriranja softvera) korisnik dobija trenutne informacije tokom džoginga, kao i prateće izvještaje koji će pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih povreda, dok se potrošnja kiseonika mjeri VO2 analizom podataka. Korisnik u svojoj kući može kreirati i sopstveni fitnes studio uz pomoć Samsung Health aplikacije koja sadrži zbirku sa više od 120 različitih video vježbi.

Galaxy Buds Live ergonomske slušalice

Samsung je predstavio i svoj najnoviji model bežičnih slušalica – Galaxy Buds Live.

Najnoviji model bežičnih slušalica – Galaxy Buds Live

Zahvaljujući većim AKG zvučnicima i bas kanalima od 12mm, zvuk je sada bogat i višeslojan. Galaxy Buds Live dolaze sa čak tri mikrofona i Voice Pickup jedinicom. Ove slušalice posjeduju i Active Noise Cancellation opciju za uklanjanje okolne buke.

Galaxy Z Fold2

Nakon predstavljanja dva različita preklopna uređaja i prikupljanja utisaka korisnika, Samsung je dizajnirao Galaxy Z Fold2. Ovaj inovativni telefon dolazi sa dva Infinity-O displeja, gotovo bez ivica, dimenzija 6,2 i 7,6 inča, čineći ga znatno većim od prethodnog Galaxy Fold modela.

Galaxy Z Fold2 – nova generacija pametnih telefona na preklop

Kombinujući preciznu tehnologiju i nesvakidašnji dizajn, Galaxy Z Fold2 dostupan je u crnoj i bronzanoj boji, a mnoge opcije uređaja pokreće partnerstvo sa kompanijama Google i Microsoft.
Za sve korisnike koji tragaju za jedinstvenim premium dizajnom, Samsung je ponovo udružio snage sa njujorškom modnom kućom Thom Browne, stvorivši ograničenu seriju Galaxy Z Fold2 Thom Browne.

Dostupnost

Galaxy Note20 serija biće dostupna na domaćem tržištu od 21. avgusta 2020. godine.
Galaxy Note20 biće dostupan u bojama: Mistično bronzana, Mistično zelena, Mistično siva, a Galaxy Note20 Ultra u bojama: Mistično bronzana, Mistično crna, Mistično bijela.
Ukoliko poručite Samsung Galaxy Note20 ili Note20 Ultra unaprijed, tokom trajanja promotivnog perioda od 5. do 20. avgusta 2020. godine, na poklon dobijate nove bežične slušalice Galaxy Buds+ ili Galaxy Buds Live, u zavisnosti od odabranog modela.

Galaxy Watch pametni sat biće dostupan na domaćem tržištu od 7. avgusta 2020. godine, u veličinama od 41 i 45 milimetara, u LTE i Bluetooth verzijama. Galaxy Watch 41mm biće dostupan u bronzanoj i srebrnoj boji, dok će Galaxy Watch 45mm biti dostupan u srebrnoj i crnoj varijanti. Galaxy Watch Titanium biće dostupan kasnije tokom godine.

Galaxy Buds Live bežične slušalice biće dostupne od 21. avgusta, u bronzanoj, bijeloj i crnoj boji, u zavisnosti od dostupnosti kod pojedinačnih partnera.