Samsung razmišlja o spajanju Note i Galaxy S brandova

0
1390
Iz Južne Koreje stižu najave kako Samsung razmišlja o spajanju svojih Galaxy S i Galaxy Note brandova

Južnokorejska internetska stranica The Bell objavila je kako Samsung razmišlja mogućem spajanju svojih Galaxy Note i Galaxy S brandova pametnih telefona radi smanjenja troškova i povećanja profita.
Već je aktualni Galaxy S9+ donosi 6,22-inčni zaslon što je vrlo blizu 6,3-inčnom zaslonu u slučaju Galaxy Note 8 modela pa je vidljivo da je sada razlika između dva branda vrlo mala (ukoliko zanemarimo S Pen olovku u slučaju Galaxy Note uređaja).
Također, dostupne glasine govore kako će budući Galaxy S10+ doći s 6,4-inčnim zaslonom, a istu veličinu zaslona bi trebao imati i Galaxy Note 9, koji će biti predstavljen u augustu.
The Bell navodi kako bi do kraja godine trebalo biti isporučeno oko 12 milijuna primjeraka Galaxy Note 9 phableta. Od juna do septembra ove godine predviđena je proizvodnja 7,5 miliona primjeraka ovog premium uređaja i to 2,5 miliona primjeraka mjesečno.
U periodu od od oktobra pa do decembra ove godine trebalo bi se proizvesti 4,5 miliona primjeraka Galaxy Note 9 phableta, dakle po 1,5 milion primjeraka mjesečno. Riječ je o nešto rezerviranijim brojkama za Samsung s obzirom da u kompaniji navodno nisu zadovoljni prodajom aktualne Galaxy S9 serije pametnih telefona, prenosi Bug.hr.
Što se tiče prodaje Galaxy Note 9 uređaja u Samsungu računaju prvenstveno na korisnike koji vrše nadogradnju s prijašnjih Galaxy Note uređaja, a puno manje na nove korisnike s obzirom da su nove tehnologije kao što je senzor otisaka prstiju ispod zaslona i trostruka stražnja kamera odgođene za neku iduću generaciju Samsungovih uređaja (najvjerojatnije Galaxy S10 uređaje).