Samsung u 2019. isporučio više od 6,7 miliona Galaxy 5G uređaja

0
956
Samsung je dostigao skoro 54 posto udjela na globalnom tržištu 5G pametnih telefona

Kompanija Samsung Electronics je u 2019. godini isporučila više od 6,7 miliona Galaxy 5G pametnih telefona širom svijeta, pružajući korisnicima mogućnost da iskuse brzinu i performance nove generacije mreže.
Od novembra prošle godine Samsung je imao 53,9 posto udjela na globalnom tržištu 5G pametnih telefona, predvodeći industriju ponudom od čak pet Galaxy 5G uređaja – S10 5G, Note10 5G i Note10+ 5G, kao i nedavno lansirani A90 5G i Fold 5G.
“Za nas će 2020. biti godina kada će u centru pažnje biti Galaxy 5G uređaji, jer ćemo uvesti 5G u još više kategorija uređaja”, rekao je TM Roh, predsjednik i direktor za razvoj i istraživanje u odjeljenju za IT imobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.
Galaxy Tab S6 5G biće dostupan u Koreji u prvom kvartalu ove godine, i to će ujedno biti prvi 5G tablet na svijetu, koji će uz snagu i performanse Galaxy Tab serije donijeti i nevjerovatnu brzinu. Svojim premium displejem, multimedijalnim kapacitetima, a sada i 5G tehnologijom, nudiće mogućnost prisustvovanja visokokvalitetnim video konferencijama, kao i premijum iskustvo gledanja sadržaja uživo, ili strimovanje online igara.
“5G pametni telefoni činili su jedan posto globalne prodaje pametnih telefona u protekloj godini. Međutim, 2020. će biti godina njihovog proboja, uz predviđeni rast od 1.687 posto i ostvarivanje udjela od čak 18 posto svjetske prodaje pametnih telefona“, rekao je Neil Shah, potpredsjednik odjeljenja za istraživanje u kompaniji Counterpoint Research.
U tekućoj godini, Samsung će predstavljanjem novih dostignuća koja će još više poboljšati brzinu, performanse i sigurnost Galaxy 5G uređaja nastaviti da predvodi 5G inovacije. U 2020. ova poboljšanja će još većem broju korisnika omogućiti pristup novim mobilnim iskustvima koja će promijeniti način na koji gledamo filmove, televiziju ili sport, igramo video igre ili razgovaramo sa porodicom i prijateljima.