Predstavljen Samsung Galaxy Z Fold2: Spoj elegancije i autentičnih inovacija

Kao treća generacija preklopnih Samsung pametnih telefona, Galaxy Z Fold2 kombinuje impresivan dizajn sa najnaprednijim tehnološkim rješenjima

0
996
Kada se otklopi, glavni ekran od 7.6 inča korisnicima pruža vrhunske mogućnosti za gaming

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je zvanično predstavila Galaxy Z Fold2, treću generaciju svojih preklopnih pametnih telefona.
Ovaj uređaj donosi potpuno novo korisničko iskustvo ljubiteljima najsavremenijih tehnoloških rješenja u kombinaciji sa elegantnim dizajnom.
Uz veći vanjski i masivan glavni ekran, Galaxy Z Fold2 transformiše način na koji se doživljavaju i koriste pametni telefoni. Galaxy Z Fold2 spaja inovativan dizajn sa naprednim inženjerskim rješenjima.
Infinity vanjski ekran od 6.2 inča pruža neograničene mogućnosti korisnicima, tako da će biti moguće provjeravati elektronsku poštu, pratiti uputstva ka odredištu, ili gledati omiljene video sadržaje bez potrebe da se uređaj otvara. Kada se otklopi, masivni glavni ekran od 7.6 inča, sa maksimalno smanjenim ivicama i prednjom kamerom bez isječka na displeju, korisnicima pruža vrhunske mogućnosti za gaming, sa stopom osvježavanja ekrana od 120 Hz.

Novi Galaxy Z Fold2 biće dostupan od 18. septembra i u BiH po cijeni od 3.999 KM

Dodatno, zahvaljujući dinamičnim dual zvučnicima, Galaxy Z Fold2 dolazi sa najboljim audio performansama do sada, uz unaprijeđene stereo efekte i još čistiji zvuk.
Glavni ekran je napravljen od Samsung Ultra Thin Glass stakla koje pruža premium doživljaj. Hideaway Hinge šarka, koja se diskretno uklapa u kućište uređaja, glavni je element novog dizajna. Šarku odlikuje specijalni CAM mehanizam koji omogućava da uređaj stoji samostalno, dok je za sigurnost prilikom preklapanja zadužena revolucionarna slim cutting tehnologija.
Galaxy Z Fold2 koristi i specijalnu tehnologiju čišćenja, koja odstranjuje čestice prašine iz prostora između kućišta i šarke. Budući da je ovo treća generacija preklopnih uređaja, ovaj sweeper mehanizam ostvaruje efikasnije rezultate, iako je prostor za njega dodatno smanjen u poređenju sa modelom Galaxy Z Flip.

Kamera Galaxy Z Fold2 nudi performanse flagship telefona

Praćenje sadržaja na vanjskom ili glavnom ekranu

Novi Galaxy Z Fold2 podržava dva režima – Flex mode za rad na podijeljenom ekranu i App Continuity za neometan nastavak rada u aplikaciji prilikom prelaska sa vanjskog na glavni ekran. Ova fleksibilnost omogućava korisnicima da kreiraju ili gledaju sadržaj na vanjskom ili glavnom displeju, u zavisnosti od svojih želja.
Capture View Mode omogućava korisnicima da pogledaju fotografiju ili video koji su upravo snimili, dok je moguće pogledati i pet posljednjih snimaka u donjoj polovini glavnog ekrana, ali i prikaz izgleda budućeg snimka na gornjem dijelu ovog ekrana.
Uz režim Auto framing Galaxy Z Fold2 snima hands-free video tako da akter sve vrijeme bude u fokusu, čak i ako se pomjera. To omogućava veoma kvalitetne snimke plesnih pokreta ili treninga, bez potrebe da se uređaj drži u rukama.
Kamera Galaxy Z Fold2 nudi performanse flagship telefona. Uz Pro Video mode, Single Take, Bright Night i Night Mode, Galaxy Z Fold2 pomaže korisnicima da svaki trenutak zabilježe vrhunskim kvalitetom.
Kroz dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Google, Samsung je uspostavio ekosistem i za preklopne uređaje, dok će zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Microsoft, korisnici telefona Galaxy Z Fold2 biti maksimalno produktivni i efikasni.
Modelom Galaxy Z Fold2 korisnici dobijaju uređaj sa cjelodnevnom baterijom od 4,500 mAh u kombinaciji sa super brzim punjenjem. Ovaj model donosi i mogućnosti Samsung DeX bežičnog povezivanja radi unaprijeđene produktivnosti, dok UWB (Ultra Wide Band) tehnologija integrisana u uređaj omogućava brzo dijeljenje datoteka, fotografija ili video snimaka uz Nearby Share.

Galaxy Z Premier servis

Uz Galaxy Z Fold2 korisnici imaju pristup Galaxy Z Premier uslugama: posebnom korisničkom servisu za ova uređaj, putem kojega sada mogu još lakše da zakažu savjetovanje, povežu se sa stručnjacima jedan na jedan ili saznaju kako da iskoriste puni potencijal svog Galaxy Z Fold2 uređaja.
Korisnicima će uz kupovinu biti obezbijeđena i posebna jednokratna Samsung Care+ zaštita za slučajna oštećenja uređaja, koja će važiti godinu dana od dana kupovine. Također, Galaxy Z Fold2 korisnici će imati najkvalitetnije mobilno iskustvo zahvaljujući tri generacije zagarantovanih ažuriranja Android operativnog sistema.
Novi Galaxy Z Fold2 biće dostupan od 18. septembra u mistično crnoj i mistično bronzanoj boji, na oko 40 tržišta svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Na domaćem tržištu će se prodavati po cijeni od 3.999 KM.

Više informacija o Samsung Galaxy Z Fold2 telefonu dostupno je na https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-z-fold2/.

Izvor: Samsung Electronics Co., Ltd.