Saradnja BH Telecoma i ČIP Sistema na instalaciji optičkih mreža u Kantonu Sarajevo

0
592
Kompanija ČIP Sistemi uspješno posluje već 24 godine

Tokom druge polovine 2019. godine kompanija ČIP Sistemi doo iz Sarajeva, potpisala je ugovor o saradnji sa BH Telecom dd Sarajevo. U skladu sa potpisanim ugovorom ČIP Sistemi će na području Kantona Sarajevo, za kompaniju BH Telecom pružati uslugu instalacije kućnih optičkih mreža, za sve nove ili postojeće kupce, s ciljem da kupci dobiju najkvalitetnije usluge iz ove oblasti.
“Naša kompanija, kao podizvođač će raditi na proširenju mreže djelovanja BH Telecoma u Kantonu Sarajevo, kako sa novim kupcima, tako i sa postojećim kojima je neophoda promjena instalacija u nove savremene optičke kablove, a sve u cilju da se dobije najkvalitetnija usluga tj. brži internet, tv i telefonska mreža“, izjavila je Lejla Tufo, izvršna direktorica kompanije ČIP Sistemi.
Kada je riječ o optičkim kablovima, mora se istaknuti da je u današnje vrijeme sve veća upotreba istih, jer dosadašnji bakarni kablovi koje koristi najveći broj postojećih korisnika ne može podnijeti količinu prometa i informacija koje se odvijaju putem interneta.
“Zajednički cilj je da do kraja 2020. godine, do kada smo potpisali ugovor, naša kompanija i BH Telecom, izvršimo instalaciju na 2.000 novih korisnika, te da na velikoj većini postojećih korisnika uradimo zamjenu starih instalacija“, dodala je Tufo.
Kompanija ČIP Sistemi posluje 24 godine, a pored ove usluge nudi širok spektar usluga iz domene elektroinstalaterskih i elektromontažerskih radova, kao što su elektroinstalacije, ozvučenja, rasvjeta – iluminacija, interfonija, bolnička signalizacija i mnoge druge.