Saradnja Holdine, Energopetrola i USAID Turizam projekta u BiH

0
342
Potpisana saradnja između Holdine, Energopetrola i USAID Turizam projekta u BiH

Holdina, Energopetrol i USAID Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini potpisali su jučer u Sarajevu zajednički plan implementacije treninga uposlenika na Fresh Corner lokacijama u skladu sa Smjernicama i protokolima za zdravstvenu zaštitu od Covid-19 u turizmu, u svrhu dobivanja globalno prepoznatljive oznake ‘Safe Travel Stamp’ za Fresh Corner lokacije širom BiH.
“Veliko nam je zadovoljstvo ostvariti partnerstvo sa USAID Turizam projektom te surađivati na implementaciji najbolje međunarodne prakse za zaštitu od Covid-19 u ugostiteljstvu na Fresh Corner lokacijama u sklopu prodajnih mjesta Ine i Energopetrola. Izuzetno smo sretni što smo prepoznati kao važni sudionici turističke ponude BiH, te da ćemo prvi u industriji postati nositelji međunarodno priznate oznake ‘Safe Travels Stamp’ uz koju će Fresh Corner koncept biti dodatno prepoznatljiv i kao sigurna destinacija za sve naše putnike, posjetitelje iz zemlje ali i inozemstva“, izjavio je Slavko Sić, direktor i predsjednik Uprave Holdine i Energopetrola.
Zahvaljujući podršci USAID Turizam projekta te razvijenim smjernicama za poslovanje u turizmu za vrijeme pandemije, Bosna i Hercegovina nositelj je ‘Safe Travels Stamp’ certifikata izdatog od strane Svjetskog vijeća za putovanja i turizam. S ciljem podizanja kapaciteta turizma za vrijeme pandemije te usvajanja smjernica i protokola za zdravstvenu zaštitu od Covid-19 od strane uposlenika turističke industrije, USAID Turizam projekt razvio je online platformu za edukaciju Turizam Academy putem koje će se u narednom periodu educirati i uposlenici Fresh Cornera.
“Drago nam je da je USAID Turizam uspostavio partnerstvo s kompanijama Holdina i Energopetrol s ciljem zaštite zaposlenika, njihovih porodica i kupaca od rizika koje nosi Covid-19 na svim Fresh Corner lokacijama na INA i Energopetrol benzinskim stanicama. USAID Turizam uložio je velike napore kako bi osigurao usvajanje Covid protokola od strane institucija u BiH, a Agencija za sigurnost hrane BiH je odobrila obuke o rukovanju hranom razvijene na temelju Covid protokola. Usvajanje ovih protokola omogućilo je dodjeljivanje međunarodno priznate oznake Safe Travels, koju je Bosni i Hercegovini izdalo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam“, istakao je Karl Wurster, direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH.
Fresh Corner u BiH dostupan je na mreži INA i Energopetrol prodajnih mjesta te kupcima nudi vrhunsko iskustvo vrijedno pauze po konceptu koji ide u korak s najsavremenijim trendovima ponude dodatne vrijednosti na benzinskim stanicama.