Saradnja sa Eastern Mining: U Varešu otvorena Eurofarm poliklinika

0
467
Svečano otvorena prva specijalizirana poliklinika u Varešu

Kao dio naše stalne posvećenosti zapošljavanju i zadržavanju najdarovitijih bh. profesionalaca u rudarstvu, te naše želje da Općina Vareš ponovo postane napredna i ekonomski raznovrsna zajednica, kompanija Eastern Mining sa zadovoljstvom objavljuje otvorenje Eurofarm poliklinike u Varešu.
“Ova poliklinika je rezultat partnerstva između kompanije Eastern Mining i Eurofarma, jednog od najvećih pružatelja private zdravstvene njege u BiH”, izjavio je Paul Cronin, direktor kompanije Eastern Mining.
On je dodao da klinika neće samo pružati vrhunsku zdravstvenu njegu osoblju kompanije i njihovim porodicama, nego cijeloj zajednici, čija demografska slika zahtijeva specijalističke zdravstvene ustanove i njegu na lokalnom nivou. Poliklinika će nadopunjavati postojeću primarnu zdravstvenu njegu u Varešu i pomoći će smanjenju potrebe za odlaskom u Zenicu i Sarajevo na specijalističke pretrage.

Eurofarm poliklinika će nadopunjavati postojeću primarnu zdravstvenu njegu u Varešu

Ovaj koncept, prema kojem privatna kompanija ugovara potrebnu uslugu, u isto vrijeme osiguravajući da je ona na raspolaganju i zajednici, je prva ove vrste na polju zdravstvene zaštite u BiH.
Cronin je izrazio zahvalnost Šukriji Huseinoviću, izvršnom direktoru Eurofarma, koji dijeli viziju održivih investicija i njihove primjene u svakodnevnom životu.