‘Zimski grad’ vraća olimpijski sjaj Sarajeva

Organizatori objavili Javni konkurs za ugostitelje i trgovce za zakup brendiranih kućica

0
1289
Manifestacija 'Zimski grad' u Sarajevu biće održana od 1.12.2018. do 14.01.2019. godine

Po uzoru na sve velike evropske gradove koji kraj godine tradicionalno dočekuju s velikim manifestacijama poput Adventa, i Sarajevo organizira veliki događaj pod nazivom ‘Zimski grad’ čiji je zadatak da vratiti olimpijski sjaj Sarajeva.
Fondacija ‘Zima’, u saradnji sa Općinom Centar, u periodu od 1.12.2018. godine do 14.01.2019. godine, organizuje manifestaciju ‘Zimski grad’ u Sarajevu, koja će ponuditi izvrsnu zabavu, sjajne kulturne sadržaje, vrhunske gastronomske ugođaje, zanimljive koncerte, dječije sadržaje, klizalište na otvorenom i sankalište usred Sarajeva i mnogo drugih zanimljivih sadržaja za cijelu porodicu.
‘Zimski grad’ će se održavati na više lokacija u Općini Centar, gdje je planirana instalacija i oko 150 brendiranih kućica, u kojima će se posjetiteljima nuditi gastronomske delicije, vrhunsko piće, suvenire i druge proizvode.
S tim u vezi, raspisan je i Javni poziv za sve zainteresirane ugostiteljske i trgovce iz BiH i regije, koji mogu po izuzetno povoljnim cijenama iznajmiti prodajne kućice. Kućice će biti locirane na udarnim lokacijama Općine Centar i to: u parku Svjetlosti (kod Druge gimnazije Sarajevo), park kod Austrijske kuće, plato Skenderija, trg ispred Narodnog pozorišta, i ulica Ferhadija (kod Vječne vatre).
Inače, kućice se iznajmljuju sa kompletnom infrastrukturom (struja, grijanje, internet, odvoz smeća itd).
Manifestacija se održava u udarnom zimskom turističkom terminu, kada je aktuelna skijaška sezona i kada naš grad posjećuje veliki broj turista, a organizator očekuje frekvenciju od minimalno 500.000 ljudi.
Pored brendiranih kućica, ‘Zimski grad’ će ponuditi i četiri koncertne bine, igloo barove, igloo kino, klizalište, sankalište, a najavljen je i bogat kulturno-zabavni program svih 45 dana održavanja manifestacije.