U Skenderiji otvoren Sarajevski festival turizma

0
1133
Turističke organizacije i agencije na sajmu predstavljaju bogatu novogodišnju i zimsku ponudu BiH

U Centru Skenderija danas je svečano otvoren 40. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berza, pod nazivom ‘Sarajevski festival turizma’, na kojem učestvuje 70 izlagača iz šest zemalja.
Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić koji je rekao da se u vremenu tranzicije gase mnoge industrije, milioni radnika ostaje bez posla, ali da turizam ima perspektivu.
Tokom tri dana koliko traje ovaj festival turizma, građani će imati priliku uživati u turističkoj, kulturnoj ali i gastronomskoj ponudi. Turističke organizacije i agencije će posebno predstaviti bogatu novogodišnju i zimsku ponudu BiH.
Organizatori navode da posjetioce očekuju brojni zanimljivi sadržaji te da je tema festivala gastroturizam, a bit će održano i takmičenje kuhara i barmena.
Organizatori su takođe pozvali građane Sarajeva i turiste da posjete sajam i uživaju u domaćim delikatesima, te da u petak dođu i na platou Skenderije i učestvuju u obaranju Ginisovog rekorda u pravljenju 13.000 palačinaka.