Sarajevo 12. maja domaćin 2. Austrijskog bala u BiH

0
1138
Prošlogodišnji Bal i interes koji je izazvao pokazatelj je snage veza između BiH i Austrije, istakli su organizatori

Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, najavili su danas održavanje Drugog Austrijskog bala 12. maja 2018. sa početkom u 20.30 sati.
Najzaslužniji za ideju stavljanja Sarajeva na mapu svjetskih metropola koje tradicionalno organizuju balove, austrijski ambasador, Martin Pammer, rekao je da je prošlogodišnji bal i interes koji je izazvao, ne samo u BiH nego i u regionu, bio najbolji pokazatelj snage veza koje postoje između dvije zemlje.
“Bečki operni bal Orkestar i ove godine dolazi u Sarajevo, a program će upotpuniti i Vojni orkestar iz Koruške, te Tango-trio Eudiates, pijanista Robert Werner. Kako bismo događaj učinili atraktivnima za sve posjetioce, u ukupno pet sala sadržaji će se mijenjati svaki sat”, rekao je abasador Pammer, te dodao da se bal svečano otvara u 20:30 komitetom debitanata.
Govoreći u ime domaćina bala, Grada Sarajeva, direktor JP Sarajevo doo, Esad Tanović, naglasio je da austrijski bal postaje dio kulturne ponude Sarajeva, čime grad postaje sve privlačnija turistička destinacija.
“Partnerstvo između Sarajeva i Beča ima dugu prošlost. Ove godine u saradnji sa Gradom Bečom bit će organizovani Dani Beča u Sarajevu, a već naredne godine očekuju nas Dani Sarajeva u Beču”, najavio je Tanović.
Nadamo se da će Sarajlije, ali i gosti iz ostalih dijelova BiH, prisustvovati ovom jedinstvenom događaju, kao i da će on zaista zaživjeti kao dio kulturne tradicije i ponude Grada Sarajeva, izjavili su organizatori.