U sarajevskoj Skenderiji svečano otvoren sajam namještaja INTERIO

0
945
Na sajmu namještaja i prateće opreme INTERIO prisutno je oko 100 izlagača

U sarajevskom Centru Skenderija danas je otvoren 35. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije INTERIO, na kojem se predstavlja oko 100 izlagača. Sajam je svečano otvorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
“Napravili smo značajan pomak u odnosu na prošlu godinu i imamo veći broj izlagača, a naš cilj je da se svake godine taj broj povećava i da imamo kvalitetne izlagače, kao i ove godine. Posjetioci će u narednih pet dana zaista imati šta da vide”, naveo je direktor Centra Skenderija Amer Kapo.
U okviru sajma u četvrtak će biti održan stručni seminar – ‘Kako unaprijediti kvalitet izvoza drvne industrije BiH’ koji organizira Vanjskotrgovinska komora BiH u saradnji s stručnjacima iz ove oblasti. Postavka reprezentativne izložbe u prostoru sajma, u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, Arhitektonskim fakultetom, Mašinskim fakultetom i Šumarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, kako je istaknuto, stvorit će dodatnu vrijednost u cilju povezivanja visokog obrazovanja i privrede.
INTERIO sajam bit će otvoren do 18. marta od 10 do 19 sati, uz slobodan ulaz za posjetioce.