Sarajevo: Puštena u promet isključna traka za Osjek

0
271
Dužina novoizgrađene isključne trake za Osjek je 650 metara

Isključna traka sa saobraćajnice Zapadni prilaz gradu danas je puštena u promet, nakon što su je obišli ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač.
“Izuzetno značajan projekt za stanovnike Ilidže, posebno za mještane naselja Osjek uspješno je završen. Dužina isključne trake je 650 metara. Napravljena je nova traka sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ugradnjom odbojnih ograda. Širina isključne trake na početku je tri, dok je na kraju četiri metra. Puštanje u promet ove trake, uveliko će olakšati svakodnevnicu stanovnicima Ilidže”, kazao je ministar Šteta.
Vrijednost ovog projekta je 1.224.865,32 KM, a finansiralo ga je u potpunosti Ministarstvo saobraćaja KS preko Direkcije za puteve.
Načelnik Muzur iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja i Vladom KS, te istakao kako je ovaj projekt izuzetno važan za sve stanovnike Ilidže.
“Važnost projekta je velika, posebno za stanovnike naselja Osjek, ali i za poslovnu zonu koja će se u budućnosti dodatno razvijati”, dodao je načelnik Muzur.
Izvođač radova na ovom projektu bila je firma Bosman, a nadzor je vršio IPSA institut.