Sarajevo: Sutra zvanično otvaranje kružnog toka u Hrasnom Brdu koji spaja pet ulica

0
1988
Na spoju ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović izgrađen je kružni tok sa po dvije saobraćajne trake

U četvrtak 16. avgusta u 20,30 sati bit će ozvaničeno puštanje u promet novoizgrađenog kružnog toka i pothodnika na trasi Južne longitudinale u blizini pekare ‘AS’ u sarajevskom naselju Hrasno Brdo. Organizator ovih aktivnosti je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.
Ovim kružnim tokom spojeno je pet ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Put Mladih muslimana i Hrasno Brdo, prenosi agencija Patria.
Ukupna vrijednost uloženih sredstava za izgradnju pomenutih saobraćajnih infrastrukturnih objekata je oko 8,1 milion eura.
Trasa Južne longitudinale – faza II počinje od raskrsnice ulica Hamdije Čemerlića i Zvornička do raskrsnice ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović, pri čemu se dio trase nastavlja i u ulicu Safeta Hadžića. Saobraćajnica prolazi kroz urbani gradski prostor i predstavlja njegov sastavni dio. Radi se primarnoj gradskoj saobraćajnici, jednoj od glavnih gradskih linija po kojoj se odvija saobraćaj po pravcu istok-zapad.
Na spoju ulica Zvornička i Azize Šaćirbegović izgrađen je kružni tok sa po dvije saobraćajne trake u krugu. Obzirom na veliku frekvenciju saobraćaja izgrađen je i pješački pothodnik ispod kružnog toka.