Sarajevo: Završena manifestacija MoveEco u okviru ‘Novogradskih dana 2024’

0
145

U okviru 26. manifestacije ‘Novogradski dani 2024’, a u cilju promidžbe zaštite okoliša i smanjenja zagađivanja zraka izazvanog izduvnim gasovima iz vozila Auto 4×4 Club je realizovao ekološku akciju: MoveEco – Zaštita životne okoline kroz promociju ekološki prijateljskog transporta.
Manifestacija je organizirana 1. i 2. juna na Bulevaru branilaca Dobrinje u Sarajevu.
Pored izložbe ekoloških/električnih vozila (automobila, trotineta, bicikala, kvadova, motora, itd), održana je i edukativna radionica o korištenju, nabavci, beneficijama i održavanju ovih vozila, a u sklopu akcije ‘Sigurnost na cestama u Bosni i Hecegovini’.
MUP Kantona Sarajevo na ovoj manifestaciji se predstavio kroz prezentaciju rada i opreme Saobraćajne policije i rada policije u zajednici.

MoveEco – Zaštita životne okoline kroz promociju ekološki prijateljskog transporta

Za najmlađe posjetioce napravljen je poseban poligon gdje su pored vožnje vozila za njihov uzrast dobijali i bojanke pomoću koji će sticati nova znanja vezana za sigurnost u saobraćaju.
Učešće je uzela i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju, te druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.