Sarajevska berza produžila besplatno korištenje usluge FAST

0
687
SASE je besplatno korištenje aplikacije FAST produžila do kraja juna

Sarajevska berza-burza (SASE) donijela je odluku da se period besplatnog korištenja aplikacije za praćenje stanja na tržištu i finansijsku analizu – FAST, koji se trebao završiti 31. marta ove godine, produžava za dodatna tri mjeseca.
Mjere koje nadležne institucije kod nas i u svijetu donose, s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, dovode do toga da mnogo više vremena moramo provesti u svojim stanovima i kućama. Psiholozi u tim situacijama savjetuju da, pored različitih vidova razonode (gledanje filmova, serija i klipova, surfanje) jedan dio vremena posvetimo i svojoj edukaciji.
Stoga se Berza odlučila da, u okviru svojih mogućnosti, svim zainteresovanim za tržište kapitala i berzansku trgovinu omogući besplatno korištenje FAST-a, kako bi se na taj način edukovali o berzanskoj trgovini i finansijskoj analizi poslovanja kompanija, saopćeno je iz SASE.
Podsjećamo, FAST je nova usluga Sarajevske berze koja omogućava:
• praćenje trgovine i kretanja cijena vrijednosnih papira na berzanskom tržištu
• pregled i analiza istorijskih podataka o trgovanju i berzanskim indeksima
• analiza poslovanja kompanija čiji su vrijednosni papiri uvršteni na tržište SASE putem periodičnih finansijskih izvještaja
• racio-analiza sa više desetina različitih pokazatelja
• kreiranje vlastitog portfolija vrijednosnih papira i praćenje njegove vrijednosti.
Za prijavu na ovu uslugu potrebno je samo da pošaljete mail na it@sase.ba, i da navedete svoju ime i prezime, te e-mail adresu. Ubrzo nakon toga, dobit ćete pristupne podatke i adresu web-stranice putem koje se FAST može koristiti. Napominjemo da je od preduslova potrebno samo prisustvo Chrome internet pretraživača, te naravno internet konekcija.