Sarajevska berza produžila besplatno korištenje usluge FAST

0
401
SASE je besplatno korištenje aplikacije FAST produžila do kraja juna

Sarajevska berza-burza (SASE) donijela je odluku da se period besplatnog korištenja aplikacije za praćenje stanja na tržištu i finansijsku analizu – FAST, koji se trebao završiti 31. marta ove godine, produžava za dodatna tri mjeseca.
Mjere koje nadležne institucije kod nas i u svijetu donose, s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, dovode do toga da mnogo više vremena moramo provesti u svojim stanovima i kućama. Psiholozi u tim situacijama savjetuju da, pored različitih vidova razonode (gledanje filmova, serija i klipova, surfanje) jedan dio vremena posvetimo i svojoj edukaciji.
Stoga se Berza odlučila da, u okviru svojih mogućnosti, svim zainteresovanim za tržište kapitala i berzansku trgovinu omogući besplatno korištenje FAST-a, kako bi se na taj način edukovali o berzanskoj trgovini i finansijskoj analizi poslovanja kompanija, saopćeno je iz SASE.
Podsjećamo, FAST je nova usluga Sarajevske berze koja omogućava:
• praćenje trgovine i kretanja cijena vrijednosnih papira na berzanskom tržištu
• pregled i analiza istorijskih podataka o trgovanju i berzanskim indeksima
• analiza poslovanja kompanija čiji su vrijednosni papiri uvršteni na tržište SASE putem periodičnih finansijskih izvještaja
• racio-analiza sa više desetina različitih pokazatelja
• kreiranje vlastitog portfolija vrijednosnih papira i praćenje njegove vrijednosti.
Za prijavu na ovu uslugu potrebno je samo da pošaljete mail na it@sase.ba, i da navedete svoju ime i prezime, te e-mail adresu. Ubrzo nakon toga, dobit ćete pristupne podatke i adresu web-stranice putem koje se FAST može koristiti. Napominjemo da je od preduslova potrebno samo prisustvo Chrome internet pretraživača, te naravno internet konekcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here