Sarajevski kiseljak za 130. godišnjicu građanima daruje besplatni koncert Petra Graše

0
271
Hadžibajrić, Grašo i Suljević: Koncert će biti kruna proslave 130 godina Sarajevskog kiseljaka

Sarajevski kiseljak proslavit će svoj 130. rođendan uz veliki, besplatni koncert jedne od najvećih regionalnih zvijezda, Petra Graše. Koncert će se, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo, održati 4. augusta na Trgu, prekoputa Vijećnice.
Na ovaj slavljenički događaj, koji će značajno obogatiti ljetnu ponudu grada, dobrodošli su svi stanovnici i posjetitelji Sarajeva, gdje ih očekuje sjajna atmosfera i noć za pamćenje. Ova poruka stigla je s današnje konferencije za novinare u Gradskoj vijećnici na kojoj je najavljen predstojeći koncert.
Sto trideset godina postojanja Sarajevskog kiseljaka važan je jubilej – ne samo za one koji rade u kompaniji nego i za sam brend jer ne postoji puno brendova koji imaju tako bogatu tradiciju i tako dugu povijest, a i dalje ih ljudi vole, znaju i cijene, kazao jeAdmir Suljević, direktor Sarajevskog kiseljaka.
Dodaoje da im je ova obljetnica jako važna i da će je proslaviti u Sarajevu, uz koncert jedne od najvećih regionalnih zvijezda.
“Želimo da koncert bude poklon građanima, u znak zahvalnosti za sve godine vjernosti našem Sarajevskom kiseljaku.
Kompletnom ugođaju na koncertu značajno će doprinijeti i ambijent u blizini Sarajevske vijećnice, koja je izgrađena pet godina nakon početka komercijalnog punjenja gazirane prirodne mineralne vode Sarajevski kiseljak u boce.
Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić istaknuo je da mu je posebno drago što će Stari Grad, zbog koncerta, još jednom dočekati veliki broj gostiju ne samo iz Sarajeva nego i cijele BiH, regije, pa i šire.
Koncert Petra Graše nastavak je niza aktivnosti kojima Sarajevski kiseljak obilježavaovaj važan jubilej. Sarajevski kiseljak je 130 godina imao lani, no zbog pandemije koronavirusa organizirane su samo aktivnosti koje su bile moguće s obzirom na epidemiološke mjere. U partnerstvu sa Zemaljskim muzejom u Sarajevu je organizirana izložba predmeta iz Kiseljaka i okolice kako bi se podsjetilo na bogatu povijest, dugu tradiciju i značaj kiseljačkog kraja, a na izložbi su bile izložene i stare boce Kiseljaka. Pripremljena je i limitirana edicija Sarajevskog kiseljaka s etiketama koje su obilježile povijest ovog brenda.
Priča o 130 godina dugom razvoju i uspjehu Sarajevskog kiseljaka prošle godine je pretočena u fotomonografiju koja je objavljena, a koncert Petra Graše u središtu Sarajeva bit će kruna proslave 130 godina Sarajevskog kiseljaka.