Sberbank BH na tržište uvodi najnoviju generaciju bankomata

0
1204
Inovativna usluga Sberbank BH biće dostupna klijentima koji posjeduju karticu za beskontaktno plaćanje

Sberbank BH je prva banka u Bosni i Hercegovini koja uvodi novu generaciju bankomata koji nude uslugu beskontaktnog podizanja gotovine.
Ova inovativna usluga će, osim klijentima Sberbank BH, biti dostupna i klijentima drugih banaka koji posjeduju karticu za beskontaktno plaćanje. Kartica je sve vrijeme u rukama klijenta, koji nema strah da će mu bankomat greškom zadržati karticu. Vodeći računa o sigurnosti korisnika, kartica će biti automatski blokirana ukoliko se pogrešan PIN unese tri puta. Tada vlasnik kartice treba posjetiti svoju banku da odblokira karticu.
Klijenti koji nemaju beskontaktnu karticu također će moći podizati gotovinu i provjeravati stanje na računu na uobičajen način kao i dosada.
Sberbank BH je nove digitalne bankomate sa touch screenom već pustila u rad na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo. Provođenje transakcija će biti brže, jednostavnije i sigurnije.
Bankomati sa digitalnim ekranom sadrže informaciju ‘beskontaktni bankomat’ i ikonu simbola ‘beskontaktne transakcije’. Na lijevoj strani bankomata je poseban čitač, označen simbolom beskontaktnog plaćanja. Transakcija započinje prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač, te se nastavlja unosom PIN-a koji je na bankomatu potreban za sve transakcije, neovisno o iznosu.
“Trenutno radimo na selektiranim lokacijama, a u narednoj godini prošit ćemo se i na ostatak Sberbank BH mreže. Sa ovom uslugom želimo našim klijentima ubrzati sam proces podizanja gotovine. Kroz novi digitalni ekran putem touch screena klijenti selektiraju ponuđene opcije, tj. korisnik može obavljati uslugu ili transakciju odgovarajućim odabirom na ekranu. Uskoro, već u prvom kvartalu 2019., klijenti će vršiti beskontaktne transakcije na ovim bankomatima“, izjavio je Jasmin Mameledžija, direktor sektora za partnerstva i kanale prodaje Sberbank BH.