AS Innovation challenge takmičenje: Nagrađena tri tima mladih inovatora

0
825
Pobjedničkim timovima na takmičenju 'AS Innovation challenge' uručene novčane nagrade

Od prijavljenih 30, osam timova sačinjenih od mladih inovatora iz različitih bh. gradova, protekli vikend su učestvovali na finalnom takmičenju ‘AS Innovation challenge’ koje je organizirala kompanija AS d.o.o iz Jelaha u saradnji sa Munja Inkubatorom i najvećom info platformom za mlade u BiH – Hocu.ba.
Dva uzbudljiva i produktivna dana koja su mladi takmičari proveli sa stručnim mentorima razrađujući koncepte kojima su predstavili rješenja za stvarne poslovne probleme, okončana su svečanim proglašenjem pobjednika i uručivanjem certifikata svim finalistima.
Prvo mjesto pripalo je timu MEF Masterovci kojeg čine studenti Mašinskog fakulteta u Sarajevu, a koji su predstavili koncept za Master petit keks (strategija diferencije u odnosu na konkurente). Njima je pripala najveća novčana nagrada od 1.500 KM. Drugo mjesto i nagradu od 1.000 KM osvojila je ekipa Hedonisti sa Univerziteta u Tuzli, a treće mjesto i 500 KM pripalo je Innovation team-u sa sa Američkog univerziteta u Sarajevu.
“Prije svega nismo očekivali tako veliki odziv mladih ljudi i njihovu želju da učestvuju u rješavanju stvarnih poslovnih izazova. Na tu činjenicu smo najviše ponosni. Zadivljeni smo njihovim radom i trudom koji su nam prezentovali u ta dva dana takmičenja. Sve vrijeme su imali nesebičnu podršku stručnih mentora iz AS kompanije koji su ih usmjeravali u njihovoj namjeri da se predstave na što bolji način“, istakao je Armin Hrvić, izvršni direktor kompanije AS d.o.o. i direktor Oaze.
U sastavu stručnog žirija bili su Emir Kurtović (profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu), Mirsad Omić (direktor Službe prodaje AS d.o.o.), Ethem Numić (direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga), Semir Sejdinović (direktor Kontrolinga AS d.o.o.), i Armin Hrvić (Izvršni direktor AS d.o.o. i direktor Oaze).
Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji AS.
Takmičenje ‘Innovation challenge’ nastavlja se i u ostalim kompanijama koje su u sastavu AS Holdinga, a naredno je u organizaciji kompanije Klas iz Sarajeva.