SBF je prilika da privrednici banjalučke regije dođu do investitora

0
526
U organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke u Banja Luci održana poslovna konferencija za privrednike

U organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke danas je u Banjoj Luci održana poslovna konferencija za više od 50 privrednika sa ovog područja. Cilj konferencije je predstavljanje mogućnosti i potencijala banjalučke regije na predstojećem 11. Sarajevo Business Forumu (SBF) koji će se u glavnom gradu BiH održati od 20. do 22. aprila.
“Namjera BBI banke je da kreiramo što kvalitetnije i povoljnije uslove za privrednike i da ih podržimo u njihovom radu i razvoju. U fokusu današnjeg razgovora u Banjoj Luci su sektori turizma i IT-a, koji su identificirani kao najperspektivnije grane u ovoj regiji. Da bi se iskoristio postojeći potencijal potrebno je raditi na njihovom unapređenju i pronalasku novih investitora i poslovnih partnera. BBI banka putem svog BBI VIP biznis kluba kontinuirano radi na uvezivanju privrednika i otvaranju novih tržišta za regionalne kompanije. Svake godine na SBF dolaze investitori iz cijelog svijeta od Amerike, pa do Malezije. Investitori iz svijeta, ovaj region Jugoistočne Evrope posmatraju kao jedno tržište i samo tako smo im interesantni, pojedinačno smo suviše mali da bi bili konkurentni na svjetskoj mapi”, izjavila je Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba.
Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS-a kazao je kako ova institucija ima dugogodišnju saradnju sa BBI bankom u organizaciji Sarajevo Business Foruma.
“Svježe investicije su neophodne kako bi privreda krenula naprijed. Privredna komora RS-a zainteresovana je da putem SBF-a dođemo da investitora. Ostala su još dva mjeseca do početka Foruma i nadam se da će privrednici iskoristiti priliku i dobro spremiti svoje projekete, te da će na predstojećem SBF-u pronaći poslovne partnere”, kazao je Ćorić.
Ocjenu poslovnog ambijenta u banjalučkoj regiji dao je Saša Ačić, direktor Unije udruženja poslodavaca RS govoreći o potrebi poboljšanja uslova rada zaposlenih u ovom entitetu.
Jedan od učesnika današnje konferencije i privrednik koji je upravo na SBF ostvario poslovnu saradnju sa arapskim i tržištem Kine je Zlatan Karabegović, vlasnik nekoliko kompanija u Londonu i Banja Luci, koji se bave, projektovanjem i proizvodnjom Internet opreme za bankarstvo.
“Već nekoliko godina učestvujem na SBF-u i imam pozitivne utiske. Kako se bavimo, između ostalog, projektovanjem i proizvodnjom Internet opreme za bankarstvo na SBF-u uspostavili smo kontakte za izvoz na arapsko tržište, kao i na tržište Kine”, kaže Karabegović.
Ivan Babić iz Gradske razvojne agencije Banja Luka prezentirao je razvojne projekte ovog grada, odnosno šta je to što će ponuditi investitorima.
Finansijsku sliku privredne regije Banja Luke prezentovao je Ljubomir Nadaždin iz bonitetne agencije LRC.