Schneider Electric i EcoData Center udružili se za klimatsku pozitivnost

0
1021
EcoData Center postiže 99% energetsku efikasnost u Galaxy VX ECOnversion načinu rada

Schneider Electric udružio se s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj.
Težeći da postanu jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxureTM Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact ™ MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućavaju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Pored toga, umreženi servisni centar Schneider Electrica obezbjeđuje daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoData Centra.
“S rješenjima koja stižu iz Schneider Electric-a, očekujemo da postignemo PUE od 1.15, što će nam u kombinaciji s obnovljivom energijom omogućiti da postanemo jedan od najodrživijih data centara u Skandinaviji, a nadamo se i na svijetu”, rekao je Mikael Svanfeldt, direktor tehnološkog odjela u EcoDataCentru.
Schneider Electric je integrirao EcoStruxure platformu predviđenu pružateljima usluga u oblaku, te drugih usluga, u novi objekt EcoData Centra. Povezani servisni centar sada daljinski nadzire kritične senzore, dok tim servisnih inženjera Schneider Electrica EcoData Centru pruža usluge stručnog daljinskog nadzora i rješavanja problema 24/7.
Dva Uniflair ™ Turbocor rashladna uređaja dodatno poboljšavaju klimatizaciju objekta, uz uobičajeno niske nordijske temperature, posebno ljeti kada su vlage visoke. Unutar arhitekture EcoStruxure, četiri Galaxy VX UPS-a podržavaju 1.250 kW korisničkog opterećenja u 99% efikasnom ECOnversion načinu rada. Ova pomoćna snaga oslobađa energiju koja se može preusmjeriti klijentima.