Samsung predstavio Odyssey G7 gaming monitor sa najzakrivljenijim ekranom

0
849
Odyssey G7 je prvi 1000R monitor na svijetu, što znači da ima radijus zakrivljenosti od 1000 mm

Kompanija Samsung Electronics predstavila je inovativni Odyssey G7 gaming monitor. Ovaj uređaj je prvi put prikazan na sajmu CES 2020 u Las Vegasu i na polju gaminga predstavlja autentični korak naprijed, kombinujući najzakrivljeniji ekran do sada, sa najboljim performansama u klasi.
Odyssey G7 je prvi 1000R monitor na svijetu, što znači da ima radijus zakrivljenosti od 1000 milimetara. Dolazi sa kombinacijom moćnih performansi, kao što su odziv od 1ms, stopa osvježavanja ekrana od 240Hz i kristalno čista QLED slika, koja će gamerima obezbijediti nezaboravno iskustvo.
Performanse ovih monitora su potvrđene od TÜV Rheinlanda, vodeće svjetske organizacije za certifikovanje uređaja, koja ih je prepoznala kao najbolje 1000R zakrivljene gaming monitore u industriji, dodjeljujući im Eye Comfort certifikat, za gaming iskustvo koje najviše prija ljudskom oku.
Modele od 27 i 32 inča karakterišu specijalna Wide Quad-High Definition rezolucija (WQHD; 2,560×1,440), odnos slike od 16:9, osvijetljenost ekrana od 600 cd/m2i Quantum dot tehnologija za izuzetno precizan prikaz boja, nezavisno od osvjetljenja.
Samsung je na ovom modelu primijenio futuristički dizajn zasnovan na istraživanju tržišta i komentarima korisnika. Mat-crni vanjski dio kućišta je uparen sa zadnjim dijelom u koji su ugrađena svjetla i čija boja može da se promijeni u skladu sa željama igrača.
G7 podržava NVIDIA G-SYNC® kao i Adaptive Sync tehnologije prikaza, koje su zadužene za to da igračima pruže izuzetno dinamično i neometano iskustvo tokom igre.
Samsung Odyssey monitori će biti dostupni širom svijeta tokom juna.
Više informacija na: https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.