Schneider Electric: KNX tehnologija za Montesorri vrtić u Banja Luci

0
676
Napredno IoT rješenje za nadzor i upravljanje rasvjetom, grijanjem i hlađenjem

Schneider Electric je isporučioje energetski efikasno i pozdano rješenje za kvalitetniju i bolju ambijentalnu ugodnost Montessori vrtića u Banja Luci.
Kombinacijom inovativne KNX opreme i interaktivne ‘Wiser for KNX’ aplikacije, omogućeno je pametno upravljanje rasvjetom, grijanjem i klimatizacijom, osiguravajući poboljšanu ugodnost i sistemsku ergonomiju novog vrtića.
Montessori Kindergarten, prvi i jedini ovakav vrtić u Republici Srpskoj, uskoro useljava u novi, znatno veći, savremeni prostor koji se prostire na 1600 kvadratnih metara. U njihovom objektu, smještenim u urbanom dijelu grada, implementirano je savremeno IoT rješenje kompanije Schneider Electric, temeljeno na EcoStruxure™ for Building platformi, koja omogućuju optimizaciju i efikasno upravljanje energetskim resursima u rezidencijalnom ili komercijalnom zgradarstvu.
Novi će objekt moći primiti do 280 djece koja će u njemu boraviti u periodu od 7,30 do 18 sati. Uz njih, velik će dio dana u njemu boraviti i osoblje koje, uključujući učitelje i pedagoge broji 30 osoba. Uskoro će ova ustanova u svom okrilju imati i osnovnu školu pa će organizacija boravka i edukativnih aktivnosti biti još izazovnija, naglasila je vlasnica i direktorica Montessori vrtića iz Banja Luke, Danijela Risović.
Zaključila je kako je u čitavom vođenju ovakve ustanove, energetska efikasnost od posebne važnosti, a oni, kao vlasnici teže profitabilnom upravljanju energijom, odnosno, smanjenju troškova za grijanje, hlađenje te za rasvjetu.
I investitori i izvođači radova su, uz istraživanje i praćenje trendova na području gradnje savremenih objekata, posebno onih namijenjenih boravku djece, zaključili kako KNX rješenje kompanije Schneider Electric najbolje odgovara svim navedenim potrebama i izazovima, te ispunjava visoke zahtjeve ambijentalne ugodnosti 20-tak novih prostorija.