Schneider Electric osvojio nagradu Najuglednija kompanija

Kompanija je u izboru Institutional Investora zauzela čak sedam prvih mjesta u različitim kategorijama te u kategoriji Najbolja firma u odnosima s investitorima u industrijskom sektoru

0
166
Schneider Electric osvojio brojne nagrade financijskog časopisa Institutional Investor

Schneider Electric™, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, nagrađen je od strane renomiranog međunarodnog financijskog časopisa Institutional Investor u kategoriji Najuglednija kompanija (eng. Most Honored) za područje čitave Evrope.
Kompanija je zauzela čak sedam prvih mjesta u različitim kategorijama te u kategoriji Najbolja kompanija u odnosima s investitorima u industrijskom sektoru (koji obuhvata zrakoplovnu i vojnu industriju, industriju prometa, poslovne usluge te industriju kapitalnih dobara).
Nagradu za najboljeg izvršnog direktora dobio je Jean-Pascal Tricoire, predsjednik Uprave i izvršni direktor kompanije Schneider Electric, a nagrade su još dobili i Hilary Maxson, direktorica financija Schneider Electric Group te AmitBhalla, stariji potpredsjednik zadužen za odnose s investitorima u sektoru kapitalnih dobara u Schneider Electricu.
Schneider Electric je dobila i nagradu kao najbolja kompanija s inicijativama za poboljšanje okoliša, društva i upravljanja (Environmental, Social, andGovernance – ESG) te kao kompanija koja ima najbolji upravni odbor u sektoru u kojem djeluje.
Godišnji rang časopisa Institutional Investor mjeri učinkovitost i doseg odnosa s ulagačima u evropskim firmama. Izvršni tim za razvijenu Evropu časopisa Institutional Investor, uz pomoć vanjskih analitičara, financijskih stručnjaka te istraživača tržišta iz firmi koje se bave vrijednosnim papirima i iz drugih financijskih ustanova koje prate evropska tržišta, proveo je istraživanje koje je obuhvatilo mišljenja 1.380 investicijskih profesionalaca iz 632 kompanije koje se bave financijskim uslugama.
Schneider Electric je ubrzao inicijative koje teže postizanju ekološke održivosti još prošle godine, pokretanjem programa – Schneider Sustainability Impact (SSI), koji treba biti realiziran do 2025. godine. Uz to, Schneider je osnažio i svoj Odjel za savjetovanje o održivosti, kako bi mogao biti na usluzi većem broju partnera i korisnika u njihovim transformacijama ka održivosti.
Ta dvostrana strategija postizanja održivosti u skladu je sa zajedničkim ambicijama rasta, istaknutima tokom Schneider Electric-ove godišnje skupštine dioničara. Izniman uspjeh u provedbi inicijativa za poboljšanje okoliša, društva i upravljanja (ESG) potvrđuje snažnu ambiciju Grupe u postizanju održivosti.