Schneider Electric poziva studente da podijele svoju strast prema hrabrim i održivim zamislima

Schneider Electric najavljuje Schneider Go Green 2022. godišnje natjecanje za studente čija je svrha pronaći najnovije zamisli na području digitalnih i održivih inovacija

0
341
Schneider Go Green: Rok za podnošenje prijava je 15.02.2022. za kandidature iz Evrope

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, kojega su Corporate Knights proglasili najodrživijom korporacijom na svijetu u 2021., traži hrabre ideje koje će promijeniti pravila igre diljem svijeta.
U suradnji sa svojim softverskim partnerom, kompanijom AVEVA, Schneider Electric najavljuje Schneider Go Green 2022, svoje godišnjeg natjecanje za studente, čija je svrha pronaći najnovije zamisli na području digitalnih i održivih inovacija.
U sklopu Izvještaja kompanije o utjecaju na održivost u drugom tromjesečju 2021., Schneider Electric obavezao se udvostručiti broj prilika za zapošljavanje stažista, pripravnika i novodiplomiranih osoba do 2025. Go Green natjecanje jedan je od projekata u ispunjenju tog obećanja, a studentima pruža priliku predstaviti svoje ideje vodećim stručnjacima u industriji. Osim stručnog mentorstva i potencijalne mogućnosti zapošljavanja, tu je i prilika za osvajanje nagrade u vrijednosti do 10.000 eura.
“Kroz Schneider Go Green tražimo osnažene i pasionirane studente sa hrabrim i održivim zamislima. Vjerujemo kako je pristup energiji osnovno ljudsko pravo i ovo globalno natjecanje otvara nove prilike za ostvarivanje tog cilja“, izjavila je Charise Le, direktorica kadrovske službe Schneider Electrica.
“Izazovite sebe, izazovite nas i donesite svoje najbolje održive zamisli na natjecanje Go Green 2022”, rekla je Lisa Johnston, direktorica marketinga i održivosti u AVEVA-i.
Schneider Go Green veliki je događaj za studente ekonomije, inženjerstva, marketinga i inovacija širom svijeta. Na natjecanju 2021. sudjelovao je rekordan broj od 25.000 mladih inovatora s više od 3.000 sveučilišta iz 130 država. Ovogodišnje natjecanje trebalo bi privući još veći interes zahvaljujući pet specifičnih tematskih područjanazvanima: Pristup energiji, Dom budućnosti, Opskrbni lanac budućnosti, Mreže budućnosti i De[kodiranje] budućnosti.
Pobjednička ideja 2021. došla je od dvoje studenata s Universitat Politécnica de Catalunya iz Španije koji su predstavili svoje održivo i svrhovito rješenje poznato kao ‘Light Pill’: umjetni izvor svjetlosti i ultraljubičasti pročišćivač vode u obliku čepa za bocu dizajniran da pomogne zajednicama bez pristupa energiji i sigurnoj vodi.
Ove godine se od svih timova, sastavljenih od dva do četiri studenta, očekuje rodna raznolikost što u skladu s Politikom promicanja raznolikosti, pravičnosti i uključenosti kompanije Schneider Electric, pri čemu je rok za podnošenje prijava 15.02.2022. za kandidature iz Evrope. Schneider Go Green otvoren je za studente prvostupnike ili studente magistarskih studija iz cijeloga svijeta, a članovi tima moraju studirati u istoj zemlji za čitavo vrijeme trajanja natjecanja. Detaljne informacije o natjecanju dostupne su na linku organizatora GoGreen.se.com