Schneider Electric predstavio održivo rješenje za upravljanje energijom u kućanstvu

0
267
Rješenje Schneider Home inteligentno upravlja energijom u jednom kućanstvu

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji predstavio je u američkom gradu Las Vegasu, na upravo dovršenom Svjetskom sajmu potrošačke elektronike (CES 2023), rješenje za upravljanje energijom u kućanstvu: Schneider Home – prvo takve vrste u svijetu. Namijenjeno je svima koji teže uštedama, udobnosti i energetskoj neovisnosti.
Rješenje za upravljanje energijom u kući, Schneider Home, sastoji se od kućne baterije koja služi za ekološki čistu pohranu energije, visoko naponskog solarnog invertera, pametne električne upravljačke ploče, punjača za električna vozila te niza utičnica i prekidača za svjetlo, a svime time upravlja jednostavna Schneider Home aplikacija.
Rješenje Schneider Home inteligentno upravlja energijom u jednom kućanstvu, tako što na jednom mjestu spaja električnu energiju iz mreže, energiju iz solarnih panela, bateriju i punjač za e-vozila. Nudi neusporedivu inteligenciju vlasnicima kućanstva, počevši od praćenja potrošnje električne energije u svakom kućanskom aparatu i uređaju, do situacija u kojima treba odlučiti gdje usmjeriti pohranjenu energiju u razdobljima njene nedostupnosti iz elektro distribucijske mreže. Usto, rješenje je tako konfigurirano da može, bez dodatnih nadogradnji, udovoljiti svakoj potražnji za energijom, bez obzira koje se električno vozilo koristi.
Svjetski sajam potrošačke elektronike nagradio je Schneider Home rješenje posebnim priznanjem za inovativnost dizajna, što je dodatna potvrda ostvarene elegancije u oblikovanju uređaja i integriranog pristupa u projektiranju rješenja namijenjenoga novom dobu upravljanja energijom u kućanstvima.