Schneider Electric u Hannoveru predstavlja nove tehnologije za rješavanje izazova u potražnji za energijom

Kompanija predstavlja i novu, integriranu platformu digitalnog blizanca za upravljanje energijom ETAP te novo ruho AVEVA softvera

0
207
Schneider Electric u Hannoveru udvostručenim naporima za održivu digitalnu industrijsku transformaciju

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavit će niz novih tehnologija i softverskih rješenja na sajmu Hannover Messe 2023 kako bi podržao industrijski sektor u ispunjavanju globalnih prioriteta energetske sigurnosti, učinkovitosti resursa i održivosti.
“Nalazimo se u povijesno jedinstvenom trenutku podudaranja između globalnog cilja ugljične neutralnosti i trenutne potrebe prevladavanja energetske krize. Pred nama je nevjerojatna prilika za rješavanje tih izazova, no to iziskuje promjenu u promišljanju i odgovarajuće alate. Tehnologije za digitalizaciju, automatizaciju i elektrifikaciju koje ćemo pokazati na sajmu u Hannoveru dokaz su da postoje rješenja za izazove s kojima smo suočeni”, rekla je Barbara Frei, izvršna potpredsjednica za industrijsku automatizaciju u Schneider Electric.
Hannover Messe je vodeći svjetski industrijski sajam i održava se u njemačkom gradu Hannoveru od 17. do 21. aprila ove godine. Inovacije koje će Schneider Electric najaviti na sajmu dio su otvorene, ‘plug and play’, interoperabilne arhitekture i platforme EcoStruxure koja podržava IoT rješenja, s ciljem poticanja učinkovitosti u industrijskom sektoru.

Edge control

EcoStruxure Automation Expert V23.0: prvi svjetski softverski sistem za industrijsku automatizaciju donosi rješenja za redundantnu automatizaciju za tržište desalinizacije vode. Time se proširuje EcoStruxure Automation Expert portfelj i postaje jedinstvena upravljačka softverska platforma koja donosi konvergenciju između strojnih, hibridnih i procesnih industrijskih operacija. Nove značajke u V23.0 uključuju poboljšanu integraciju s platformom AVEVA System za ponovno korištenje grafike iz postojećih aplikacija za brži dizajn sistema i novi grafički uređivač za proceduralnu automatizaciju koji poboljšava operativnu učinkovitost. Novo izdanje donosi kompatibilnost više operativnih sistema s EcoStruxure Automation Expert HMI i arhivom koja je sada uz Windowse dostupna i na Linuxu, a to korisnicima omogućuje razvoj sličnih objekata na svim kompatibilnim operativnim sistemima.
“Kombinacija EcoStruxure Automation Experta i visoko dostupnog rješenja za osobna računala nastavlja trend u kojem se automatizacija sve više zasniva na softveru, a sve manje na hardveru”, kaže Alicia Pérez Ballester, menadžerica za automatizaciju te optimizaciju sistema i procesa u Acciona Water Solutions, višegodišnjeg korisnika i partnera Schneider Electrica u tom području.

Povezani proizvodi

Upravljanje motorima: najnovije izdanje Schneider Electric rješenja za upravljanje motorima isporučuje se u novim Spacial SFN kućištima koja štite opremu u svim uvjetima i omogućuju bržu i fleksibilniju montažu panela s više od 1000 mogućih konfiguracija. Nova kućišta izgrađena su s 35 posto manjom emisijom CO2 od prethodnih verzija, djelomično zahvaljujući upotrebi dekarboniziranih čeličnih materijala.
Novi solarni pokretači Altivar ATV320 omogućavaju pouzdano napajanje za upravljanje motorima, s kompatibilnošću za rad na i izvan mreže, te pružaju ekološki prihvatljiva rješenja crpljenja bez stvaranja emisija CO2. Ažurirano rješenje je robusnije i može podnijeti više od 50 posto dodane statičke težine kako bi se prilagodilo rješenjima iz cijele TeSys ponude pokretača motora i opreme.
GM AirSeT Performance: s novim AirSeT-om Schneider Electric proširuje i jača svoj održivi portfelj proizvoda bez stakleničkog plina SF6 i time izbjegava korištenje tog snažnog i štetnog plina. Utemeljen na čistom zraku i digitalnom povezivanju s integriranim uslugama, GM AirSeT Performance je najmoćniji i najotporniji srednjenaponski sklopni blok bez SF6 plina u portfelju Schneider Electrica te je prikladan za većinu energetski intenzivnih i kritičnih infrastrukturnih projekata.
Easy UPS 3-Phase Modular (50-250kW/400V) – Uninterruptible Power Supply (UPS): novo rješenje pomaže optimizirati kapitalna ulaganja s modelom plaćanja ‘pay as you grow’ i značajkama koje snižavaju troškove testiranja prihvatljivosti lokacije i popratnih visokih troškova. Rješenje je modularni UPS s IEC certifikatom s live swap modulima koji pružaju zaštitu napajanja prve klase i dostupno je u kompaktnom dizajnu, što ga čini idealnim za male i srednje podatkovne centre, kao i za poslovno kritične komercijalne i industrijske aplikacije.
PowerLogic™ P7 Protection Relay: platforma za zaštitu i nadzor napajanja sljedeće generacije dizajnirana je za najsloženije, najzahtjevnije i najnaprednije industrijske aplikacije kako bi se maksimizirala operativna učinkovitost, dostupnost napajanja i sigurnost električne energije. Omogućuje poboljšano digitalno iskustvo kako bi se smanjila složenost u svim fazama korištenja proizvoda. Performanse i fleksibilnost su povećane kako bi se isporučila modularna i cybersigurna platforma, spremna za virtualizaciju. Prilagodljiva je specifičnim zahtjevima s novim firmwareom i dodanim Ethernet komunikacijskim modulima i I/O pločama.

Aplikacije, analitika i usluge

ETAP: nova, integrirana platforma digitalnog blizanca, za upravljanje kompletnim životnim ciklusom elektroenergetskog sustava, od dizajna i inženjeringa do rada i održavanja. Omogućuje korisnicima povećanje produktivnosti, suradnje i učinkovitosti te ih time podržava u energetskoj tranziciji.
AVEVA: sada u potpunom vlasništvu Schneider Electric, ali kao neovisna i autonomna kompanija, AVEVA će predstaviti svoju novu viziju industrijskog softvera – platformu koja podržava poslovanje u oblaku i na kojoj kompanije mogu surađivati, inovirati i dijeliti podatke kroz povezano industrijsko gospodarstvo. Posjetitelji će moći vidjeti kako će AVEVA digitalni blizanac, kao začetak industrijskog metaverzuma, oživjeti takvu viziju. Od dizajna do optimizacije, AVEVA će pokazati vrijednost dobro upravljanih industrijskih informacija za poticanje učinkovitosti i održivosti.
Usluge: stručnjaci i savjetnici iz Schneider Electric na sajmu će biti na raspolaganju za više informacija o osvježenom portfelju usluga kompanije uključujući i najnoviju uslugu Industrial Digital Transformation koja pomaže industrijskim tvrtkama u ubrzanju njihove digitalne transformacije. Također će raspravljati o strategijama za postizanje ciljeva održivosti, pokazati kako kompanija može pomoći industrijskim kupcima da se uhvate u koštac s njihovim ključnim izazovima i prikazati prednosti raznolikih energetskih portfelja sa zelenijim izvorima energije.