Schneider Electric uvršten u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova

0
614
Schneider Electric osvojio brojne nagrade financijskog časopisa Institutional Investor

Schneider Electric, globalni lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, treću godinu za redom uvršten je u Bloombergov indeks ravnopravnosti spolova (IRS). IRS obuhvata firme iz različitih sektora sa tržišnom kapitalizacijom većom od milijardu dolara.
Schneider Electric jedna je od ukupno 325 i svega 16 kompanija iz industrijskog sektora koje su se našle na spisku.
“Počašćeni smo što je naš trud na području postizanja ravnopravnosti spolova prepoznat treću godinu za redom. Cilj nam je da imamo najmanje 30% žena u svakom rukovodećem timu”, rekao je predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Schneider ElectricaJean-Pascal Tricoire.
Pokrenut 2016., Bloombergov IRS direktorima i investitorima daje usporedive informacije o postignućima najvećih svjetskih kompanija na području ravnopravnosti spolova. Objavljivanjem podataka o rodnim pitanjima, Schneider Electric ojačao je svoju posvećenost ravnopravnosti spolova u više od 100 zemalja u kojima posluje.
Schneider Electric postigao je visoke rezultate na područjima inkluzivne kulture i brenda koji podstiče zapošljavanje žena.
Osim što je uvršten u IRS, Schneider Electricu su u 2019. dodijeljena i druga prestižna priznanja za posvećenost raznolikosti i inkluzivnosti. Kompanija je uvrštena u Top 50 Izvještaja Financial Timesa o liderima na području raznolikosti u 2020., koje ocjenjuje uspješnost kompanija u promicanju svih vrsta raznolikosti, dok je u Equileapovom izvještaju o ravnopravnosti spolova, čija je namjera ubrzati postizanje ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, ocijenjena najboljom u industrijskom sektoru.
Schneider Electric našao se i u Top 50 Universumovog indeksa raznovrsnosti i inkluzivnosti, koji odaje priznanje najraznolikijim i najinkluzivnijim poslodavcima na svijetu,a ujedno je i dobitnik 2019 Catalyst Awarda radi svojih hrabrih inicijativa u pomaganju ženama da napreduju u karijeri.