Sedma Telegroup Infosec konferencija 16. novembra na Jahorini

0
1549
Na konferenciji će učestvovati više od dvije stotine IT stručnjaka iz cijelog regiona

Sedma TeleGroup Infosec konferencija posvećena informacionoj bezbjednosti zemalja zapadnog Balkana održat će se 16. novembra u hotelu Termag na Jahorini.
Uz predavanja eminentnih predavača koji će kroz primjere iz prakse pokazati kako se boriti protiv cyber prijetnji, na konferenciji će učestvovati više od dvije stotine IT stručnjaka iz cijelog regiona. Glavne teme ovogodišnje konferencije bit će kako zaštititi svoj biznis, smanjiti bezbjednosne rizike, sačuvati materijalne resurse i reputaciju sopstvenog biznisa te kako pravilno reagovati prije, tokom i nakon napada.
Regionalna direktorica marketinga i prodaje kompanije TeleGroup, Diana Gligorijević, istakla je da je konferencija pokrenuta sa ciljem podizanja nivoa informacione bezbjednosti zapadnog Balkana te dodala da je neophodno sistemsko uvođenje mehanizama zaštite od cyber kriminala što je zajednička odgovornost državnih struktura i privrede.
O metodama i tehnikama borbe protiv cyber prijetnji učesnicima konferencije će pored predstavnika kompanije TeleGroup govoriti i predstavnici kompanija Cisco Systems, Check Point, Trend Micro, Symantec i Gemalto. Oni će skrenuti pažnju na činjenicu da danas postoje dvije vrste osoba/kompanija: one koje su napadnute, a toga nisu svjesne, i one koje su svjesne, a nemaju dovoljne mehanizme zaštite.