Septembar u znaku promocije Škode Enyaq u BiH

0
341
Škoda tim BH je za mrežu ovlaštenih partnera upriličio testne vožnje modela Enyaq

Mjesec septembar protekao je u znaku predstavljanja najnovijeg Škodinog električnog automobila na bh tržištu. U tu svrhu Škoda a.s. je kompaniji Porsche BH na korištenje ustupila tri najupečatljivije izvedbe svog prvog potpuno električnog vozila – Škoda Enyaq: Founders Edition, Sport line i RS Coupé.
Najprije su ova tri modela bila dio manifestacije ‘E-caravan’ u organizaciji kompanije Porsche BH, u okviru koje su predstavljeni najaktuelniji električni automobili Volkswagen grupacije i još jednom potvrđeno opredjeljenje ka implementaciji elektromobilnosti u BiH. U Mostaru, Tuzli, Brčkom i Banja Luci građani su bili u prilici testirati aktuelne električne automobile među kojima je najviše simpatija građana ‘pokupio’ Enyaq RS Coupé koji je ujedno zabilježio i najviše testnih vožnji u ovim gradovima.

Nakon ‘E-caravana’, Škoda tim BH je za mrežu ovlaštenih partnera organizirao školovanje o modelu Enyaq. Podijeljeni u dvije grupe, partneri su imali priliku da, nakon stečenog teorijskog znanja i u praksi isprobaju ova tri modela Škoda Enyaq, te su na dionici Sarajevo – Neum – Sarajevo uživali u vožnji i performansama ovog Škodinog električnog prvijenca. Učesnici su uporedo imali priliku testirati i električna vozila konkurentskih brendova.
Nakon što je Enyaq iV kao najvažniji novi model Škode još prošle godine predstavljen na svjetskoj premijeri, prošle sedmice je u hotelu Austria na Ilidži upriličena prezentacija za medije nakon koje su novinari u testnim vožnjama u okolini Sarajeva prešli prve kilometre u Škodinom električnom SUV-u.
U sklopu Evropske sedmice mobilnosti, nakon dvogodišnje pauze, u Sarajevu je održana promotivna vožnja biciklista ‘Giro di Sarajevo’. Škoda BH je, kao i prethodnih godina bila sponzor događaja, te je sa svoja dva električna vozila Škoda Enyaq ulicama Sarajeva predvodila kolonu od 2.000 biciklista.

Vezani tekst: Škoda u Sarajevu predstavila električni Enyaq iV za tržište BiH