Širi se regionalna gasna Grupa Istrabenz plini

0
856
Povezivanje GTG plin i Ardoks s Grupom Istrabenz plini otvorit će nove mogućnosti za rast

Grupa Istrabenz plini, sa sjedištem u Sloveniji, uspješno je dovršila povezivanje sa slovenskim preduzećima GTG plin i Ardoks te preduzećem GTG plin u Hrvatskoj te tako učvrstila svoju regionalnu poziciju na tržištu tehničkog gasa na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.
“Povezivanje s GTG plin i Ardoks u Sloveniji i Hrvatskoj za nas je veliki korak koji će značajno pridonijeti daljnjem razvoju Grupe Istrabenz plini”, izjavio je Aldo Srabotič, generalni direktor Grupe Istrabenz plini.

Aldo Srabotič, generalni direktor Grupe Istrabenz plini

Grupa Istrabenz plini je vodeće preduzeće za opskrbu gasom i sa svojim je cjelovitim energetskim rješenjima, dostupna kupcima na tržištima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.
Uz potporu vlasnika, italijanske Grupacije SIAD S.p.A, Grupa Istrabenz plini ulaže značajna sredstva u razvoj tehničkih gasova i učinkovita energetska rješenja. U 2020. godini uspješno je dovršena integracija preduzeća za tehničke gasove u Bosni i Hercegovini, a protekle sedmice otvorena je nova punionica tehničkih gasova u Srbiji.