Spahić: Transformacija bankarstva je neizbježna

0
1174
Predsjednik Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić na predavanju studentima Ekonomskog fakulteta u Mostaru

Razvoj modernih tehnologija i ponašanje klijenta uzrokovat će značajne transformacije u bankarskoj industriji. Samo zbog zakonskih ograničenja digitalno bankarstvo nije doživjelo potpunu afirmaciju u Bosni i Hercegovini, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić, obraćajući se studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Tokom predavanja studentima bankarskog smjera, Spahić je govorio o ulaganjima u digitalno bankarstvo, kao i praktičnim koristima koje pružaju korisnicima.
“Korisnici bankarskih usluga žele veću slobodu, dostupnost 24/7, proizvode na dodir prsta i sve to žele odmah“, kaže Spahić, te ističe da je Sberbanka prepoznala istinske potrebe svojih klijenata, i svjesna je promjena u industriji.
Magazin Global Finance proglasio je nedavno Sberbank za najinovativniju digitalnu banku Centralne i Istočne Evrope. Sberbank u Bosni i Hercegovini je dobitnik nagrade finansijskog magazina ‘Banke i Biznis’ za digitalni projekat godine.
“Da bi bili nezamjenjivi morate se konstantno mijenjati. Današnji klijenti imaju na raspolaganju više nego dovoljno informacija o proizvodu prije nego dođu na prodajno mjesto“, kaže Spahić, dodajući da sukorisnici bankarskih usluga sve zahtjevniji i spremni su promijeniti svoju glavnu banku ukoliko ona ne zadovoljava njihove potrebe.
Tokom predavanja, studenti su se zanimali i za karijerni put bankara, što je Spahić iskoristio da ponudi savjete mladima koji uskoro izlaze na tržište rada.