Sparkasse Bank i ove godine ponosni sponzor Tešanjskog sajma

0
976
Spakasse Bank niz godina učestvuje na Tešanjskom sajmu kao sponzor, ali i učesnik panela

Sparkasse Bank i ove godine je ponosni sponzor Međunarodnog sajma privrede u Tešnju, koji se održava od 13-16. juna u organizaciji Biznis centra Jelah-Tešanj i predstavlja tradicionalno godišnje okupljanje vodećih kompanija i privrednika u regionu.
“Tema ovogodišnjeg Sajma je regionalna saradnja i Sparkasse Bank, kao dio jedne od vodećih regionalnih bankarskih grupacija, vjeruje u saradnju sa privrednicima što smo pokazali i nastavljamo pokazivati ne samo posebnim kreditnim linijama koje nudimo, nego i našim radom sa lokalnim vlastima i privrednicima u identificiranju investicijskih prilika”, rekao je Adis Delić, direktor segmenta prodaje pri Sektoru za poslovanje sa privredom Sparkasse Bank.
Spakasse Bank već dugi niz godina učestvuje na Međunarodnom sajmu kao sponzor, ali i učesnik panela čije su teme usmjerene na bolju regulaciju privrednog sektora i jačanje položaja privrede u zemlji.
Ovogodišnji sajam će okupiti oko 300 izlagača iz Holandije, Njemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Turske i BiH, privrednika iz zemalja EU, javnih kompanija, predstavnika privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava. Zemlja partner Sajma je Sjeverna Makedonija.