Sparkasse Bank podržala projekat Ambasadora olimpijskih planina

0
512
Podrška Sparkasse Bank: Dan skijanja za mališane koji se po prvi put susreću sa ovim sportom

Prepoznavši značaj sportskih dječijih aktivnosti i promoviranje skijanja kao najatraktivnijeg zimskog sporta, Sparkasse Bank dd BiH je odlučila podržati projekat pod nazivom ‘Socijalni ponedjeljak’ u organizaciji Ambasadora olimpijskih planina.
Banka kontinuirano radi na promociji zdravog i aktivnog života, te pruža podršku lokalnoj zajednici u vidu projekata koji promoviraju upravo ove vrijednosti. Jedan od takvih je i ‘Socijalni ponedjeljak’, projekat namijenjen djeci koja iz finansijskih razloga do sada nisu imala priliku uživati u skijanju, niti se upoznati sa ovim sportom.
Volonteri okupljeni u organizaciji pod nazivom ‘Ambasadori olimpijskih planina’ u saradnji sa partnerom ‘Antistres terapija kod Fude’ svakog ponedjeljka u toku ski sezone organizuju besplatno skijanje za djecu uzrasta od šest do petnaest godina iz spomenute kategorije.
“Socijalni ponedjeljak nastao je predanim radom i inspiracijom naših ambasadorica i ambasadora, koji su doprinijeli projektu na različite načine. Cilj projekta je povećati broj budućih skijaša na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici te podići svijest kod naših sugrađana o zagađenju zraka. Upoznavanje djece sa skijanjem u ranoj dobi omogućuje im pristup ovom zdravom zimskom sportu tokom cijelog života a djeca ujedno borave na čistom i zdravom planinskom zraku. Zahvaljujući našem partneru, kao i našim prijateljima i sponzorima, učenicima je obezbijeđena oprema za skijanje, prijevoz i ski karte“, izjavio je Alen Glavinić, jedan od ambasadora.
Podrška ovom projektu dio je kulture društveno odgovornog poslovanja kojom Sparkasse Bank doprinosi i pokazuje svoju privrženost široj zajednici, doprinoseći tako razvoju i općenito boljoj kvaliteti života u BiH.